Sebastian Ghiţă rupe tăcerea! Cum s-a implicat Laura Codruţa Kovesi în preluarea Realităţii TV

Seria dezvăluirilor zguduitoare ale lui Sebastian Ghiță continuă la România TV. Fostul deputat PSD a reluat, luni seară, relatările cu privire la implicarea procurorului - şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, în preluarea Realitatea TV.

RomaniaTV.net
26 mart. 2018, 10:38
Sebastian Ghiţă rupe tăcerea! Cum s-a implicat Laura Codruţa Kovesi în preluarea Realităţii TV

Sebastian Ghiţă a dezvăluit la România TV cum s-a implicat Laura Codruţa Kovesi în „afacerea” Realitatea TV şi cum a ajuns să preia staţia de televiziune.

„A fost o discuţie cu Kovesi, şi Kovesi a şi spus că e situaţia asta cu Vîntu, că unii vor să preia Realitatea, că o grupare, care e pilotată de Cotroceni, vrea să se ducă la Vîntu să îi propună ceva, o altă grupare pilotată de nişte servicii vor să îi propună altceva, Vîntu speră şi doreşte să obţină un concubinaj cu Traian Băsescu pe baza acestei realităţi, şi iar o să se trezească statul, instituţiile, oamenii, cum formula Kovesi atunci, cu un Vîntu apărat de preşedinte, şi iar o să staţi, o să stăm cu buza umflată 3, 5 ani, că Vîntu nu o să plătească niciodată pentru hoţia de la FNI.

Auzind, discutând cu ea, observând şi această oportunitate, că nu era vorba de mulţi bani atunci şi având relaţii cu unii dintre oamenii lui Vîntu, m-am dus la acele discuţii, l-am convins pe Vîntu să semneze cu mine. A fost o conversaţie (n.r. cu Kovesi) care s-a sfârşit cu un fel de plan: dacă tot eşti interesat de zona asta, de media şi dacă ai această oportunitate, poate nu ar fi rău să te duci şi tu la o discuţie cu Vîntu, aşa cum se duc: Burci, Oancea, Elena Udrea, diverşi. Eu i-am propus lui Vîntu o afacere mai deşteaptă: toţi ceilalţi voiau să îi ia acţiunile, eu i-am zis să le ţină şi să investesc nişte bani şi să operez staţia şi poate să facem nişte bani”, a declarat Sebastian Ghiţă în interviul acordat jurnalistului Ion Cristoiu.

Citeşte şi: Sebastian Ghiţă: Băsescu încerca să o pună pe Udrea preşedinte, iar el să fie premier. SRI a intervenit şi a publicat pozele cu Bica

Întrebat dacă Florian Coldea, atunci director adjunct al SRI, sau Traian Băsescu au ştiut de această preluare, fostul deputat a confirmat că cei doi cunoşteau situaţia.

Fostul deputat povesteşte cum au apărut neînţelegerile cu Sorin Ovidiu Vîntu şi cum a ajuns acesta din urmă să îl ameninţe şi să îl şantajeze.

„Vîntu, din cauza problemelor financiare, pe la jumătatea drumului, s-a hotărât să îmi spună că trebuie să îi dau 200.000 de euro cash pe lună. L-am tot amânat, l-am tot plimbat, Vîntu şi-a dorit din ce în ce mai mult control. Aveam şi eu presiunile mele, pentru că diverşi jurnalişti de acolo se duceau şi vorbeau cu Vîntu de dimineaţa până seara, iar eu păream… Şi, cu părere de rău, explicându-le şi lor, a trebuit să încetez contractul cu Adi Ursu si Oana Stancu, ca dovadă că nu mai are Vîntu control în staţie, ci că am eu. (…) Vîntu a angajat nişte bodyguarzi, a fost un flagrant, Kovesi ştia, pe Vîntu îl ascultau şi îl înregistrau, era un dosar penal dirijat de un procuror, făcusem denunţ”, a mai spus Ghiţă.

Citeşte şi: Ghiţă, despre Kovesi: I-am spus „Codruţa, tu îţi bagi nasul în campanie, nu prosteşti pe nimeni”

Sebastian Ghiţă explică cum a apărut Elan Schwartzenberg în afacerea Realitatea TV.

„Vîntu, nervos, speriat, neştiind ce să facă, a apelat ba la Schwartzenberg, ba la Păcurariu, ba la Guşă, i-a tot căutat pe unii care să aducă nişte bani. La un moment dat, televiziunile s-au rupt, s-au separat, şi tot mai era nevoie de cineva care să aducă nişte bani. Schwartzenberg i-a luat de la Blejnar şi de la Marta, s-au dus toţi la Udrea, ‘hai că îi facem cadou lui tăticu o televiziune’, Udrea s-a lăsat păcălită, dupa aia Schwartzenberg l-a păcălit pe Vîntu, şi tot aşa o istorie de-asta rocambolescă. Dar banii iau dat aceşti Blejnar şi Marta”, a sublinat Ghiţă.

 

Fostul deputat a susținut anterior că Dosarul Realitatea TV a fost unul fabricat de Direcția Națională Anticorupție cu scopul declarat de a prelua o televiziune care să-i „fie prietenă”.

„Am fost abordat în clădirea SRI de Laura Codruța Kovesi – k2 – și mi-a spus că, ascultându-l de mult timp pe Vîntu, și-a dat seama că acesta nu mai are finanțare pentru Realitatea TV și mi-a explicat cât e de vulnerabil și că va accepta, într-un fel, să primească finanțare și să cedeze Realitatea TV. Am acceptat acest lucru, dânsa gândindu-se că în acest fel va putea să-l doboare, să-l scoată din joc mult mai repede și gândindu-se probabil că Realitatea TV va deveni o televiziune supusă ce va da știri laudative la adresa mai marilor zilei. Lucrul acesta nu s-a întâmplat”, a declarat Ghiță.

Sebastian Ghiţă a adaugat că după semnarea contractului de management la Realitatea TV au început tensiunile cu Laura Codruța Kovesi, tensiuni ce s-au întensificat în timp.

„Am semnat acel contract de management cu Vîntu și am acceptat să finanțez Realitatea TV. Apoi, la ceva timp au început fricțiunile dintr mine și Sorin Ovidiu Vîntu, iar Codruța Kovesi, stând la pândă, a luat în considerare ca un dosar făcut pe baza acestor tensiuni să fie făcut de către dânsa. A început să îmi explice cum și în ce fel pot fi conduse discuțiile cu Vântu”, a mai precizat Ghiță.

Cum nu s-a reușit „cumințirea” lui, Realitatea TV s-a scindat în două – România TV și Realitatea TV – unde ar fi fost adus un om mai docil, Elan Schwartzenberg care a preluat managementul televiziunii.

Citeşte şi: Sebastian Ghiţă anunţă că va difuza înregistrarea cu Laura Codruţa Kovesi