Simona Halep este oficial noul lider al clasamentului WTA: „Visul meu a devenit realitate”

Calificarea în finala turneului de la Beijing i-a adus Simonei Halep prima poziţie în clasamentul mondial la tenis feminin. WTA a actualizat situaţia la general, iar românca a devansat-o pe Garbine Muguruza.

09 oct. 2017, 08:26
Simona Halep este oficial noul lider al clasamentului WTA: „Visul meu a devenit realitate”

UPDATE: Simona Halep a ajuns, luni, în România şi a declarat, la Aeroportul International Henri Coandă, că visul ei de a deveni numărul 1 mondial s-a împlinit.

„Sunt emoţionată, visul meu a devenit realitate şi mă bucur că acest lucru se întâmplă pentru romăni, ziua asta o să rămână în istorie pentru totdeauna”, a declarat ea.

Halep a revenit în ţară cu o cursă a companiei Aeroflot. Aernoava a oprit în faţa Salonului Prezidenţial şi prima care a coborât a fost jucătoarea română, urmată de mama ei. La scara avionului a fost întâmpinată de preşedintele FRT, George Cosac şi de ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, care i-au oferti buchete de flori şi un balon reprezentând cifra 1.

Simona Halep este al 25-lea lider din ierarhiei WTA, fiind prima tenismenă din România care ocupă această poziţie.

WTA a actualizat clasamentul, iar Halep a acumulat 6175 de puncte, podiumul fiind completat de Garbine Muguruza, cu 6135, şi Karolina Pliskova, cu 5605.

Din nefericire, Simona Halep a pierdut finala turneului de la Beijing. Caroline Garcia s-a impus cu 6-4, 7-6 şi a câştigat trofeul. Marele meci al Simonei a fost însă partida de sâmbătă cu Ostapenko, meci ce a dus-o pe primul loc în clasamentul mondial.