Simona Halep şi-a prezentat trofeul de la Roland Garros, pe Arena Naţională: Sunt foarte mândră că sunt româncă

Aproximativ 20.000 de oameni se află pe Arena Naţională, unde Simona Halep şi-a prezentat trofeul câştigat la Roland Garros. 

11 iun. 2018, 08:58

UPDATE: Simona Halep, campioana de la Roland Garros, a ajuns pe Arena Naţională, unde le-a prezentat românilor trofeul. 

Halep a venit însoţită de primarul Capitalei, Gabriela Firea, fiind îmbrăcată în echipamentul cu care a jucat finala de la Roland Garros.

Gabriela Firea, huiduită de miile de spectatori aflaţi pe Arena Naţională, la ceremonia de primire a Simonei Halep

Spectatorii au scandat numele Simonei Halep, la eveniment fiind prezent şi Ilie Năstase.

S-a cântat imnul naţional, în interpretarea Monicăi Anghel şi a lui Marcel Pavel.

„Vă mulţumesc foarte mult că aţi venit, am vrut special să vin, să ne bucurăm pentru acest trofeu. Bucuria este foarte mare, vă mulţumesc foarte mult, nu m-am aşteptat. Sunt foarte mândră că sunt româncă, aşa cum spun mereu. Aceste performanţe sunt de aici, mereu am spus, chiar dacă vin dintr-o ţară micuţă, se poate face performanţă mare. Peste tot am parte de dumneavoastră, sunteţi un public numeros şi călduros. Acest drum a fost foarte lung, de 20 de ani am început să joc tenis, mulţumesc antrenorilor, care au pus o cărămidă la această performanţă, familiei mele. Ştim bine că nu avem un sistem dezvoltat în sport, dar mulţumesc României pentru tot ceea ce mi-a oferit şi sper să mai avem mulţi campioni. Sper s fie un început, trebuie să avem mai multă încredere în noi ca oameni, dar întâi trebuie să visezi. Nu aş vrea să mai plec de pe această scenă, vă mulţumesc, este un moment deosebit”, a declarat Simona Halep în faţa fanilor veniţi pe Arena Naţională.

UPDATE: Maşina Simonei Halep a fost oprită, luni, de poliţie, la scurt timp după ce a părăsit Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Poliţiştii au glumit spunându-i că o amendează pentru că a depăşit viteza legală la serviciu, la Paris, unde a câştigat French Open. Poliţiştii de la Rutieră au oprit-o pe Halep pentru ca fosta scrimeră Loredana Dinu să-i ofere Simonei Halep un buchet de flori.

Citeşte mai mult AICI

UPDATE: Marele trofeu de la Roland Garros a ajuns în România. Simona Halep a aterizat pe aeroportul Henri Coandă unde a fost întâmpinată de familie, prieteni și oficiali.

Mă bucur foarte mult că vad atât de multi oameni aici alaturi de mine, multi oameni din tenis care au fost alaturi de mine pe acest drum lung. Vreau sa multumesc tuturor celor care au pus cate o caramida la acest drum, bineinteles familie si fanilor. Sunt bucuroasă pentru rezultat şi va multumesc si pentru primirea deosebita. Înaintea finalei, Darren mi-a spus că trebuie sa merg pe teren si sa castig pentru ca sunt capabila de acest lucru. Şi domnul Tiriac a spus ca o sa castig fara probleme. Amandoi au fost alături de mine şi mi-a transmis o energie pozitivă. (…) Am fost foarte emoţionată la auzul imnului României. După meciul de sambata n-am prea dormit, doar vreo 3 ore, azi abia am început sa simt bucuria mai mare. (….) Acest trofeu este şi al meu, şi al României. Mă simt împlinită din punct de vedere profesional, însa cariera mea nu se opreşte aici şi voi continua să visez la mai multe turnee de Grand Slam. (…) Voi merge să mă întâlnesc cu prietenii, voi sta cu familia„, a spus Simona Halep. 

 

UPDATE 16.40 Simona Halep, câştigătoarea turneului de la Roland Garros, a coborât din avion, purtând în mână o replică a trofeului de la Roland Garros.

Urmează ca Simona Halep să susţină o conferinţă de presă în salonul oficial al Aeroportului Henri Coandă.

UPDATE: Oficialitățile o așteaptă ca pe o regină pe Simona Halep, cu covorul roșu. Sportiva noastră a câștigat, sâmbătă, titlul la Roland Garros. 

UPDATE 16.31: Două maşini de Pompieri au creat un arc simbolic de apă, pe sub care a trecut avionul cu care a aterizat Simona Halep. 

Simona Halep va fi așteptată la Salonul Oficial al Aeroportului Internațional „Henri Coandă” de conducerea FRT și de președintele Federației, George Cosac. Seara, la ora 20:00, Simona va fi prezentă la Arena Națională, unde le va prezenta fanilor trofeul câștigat la Roland Garros.

Simona Halep a confirmat la scurt timp, pe contul personal de facebook: „Vă aștept la Arena Națională la ora 20:00! Vă mulțumesc pentru susținere„.

Citeşte şi Simona Halep, ca şi calificată la Turneul Campioanelor cu patru luni înainte. Numărul 1 mondial e sigură de prezenţa în Singapore

Evenimentul va dura în jur de 30 de minute, iar intrarea va fi liberă.

Simona Halep, locul I WTA, a câştigat, sâmbătă, turneul de la Roland Garros, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, pe americanca Sloane Stephens, locul 10 WTA. În urma acestui succes, primul din carieră la un grand slam, Halep a devenit prima jucătoare română care câştigă un „major”, după Virginia Ruzici, care s-a impus, în 1978, tot la French Open.