Un camion cu butelii a luat foc la Mihăileşti. EXPLOZII ÎN LANŢ, sute de oameni EVACUAŢI VIDEO UPDATE

Un camion cu butelii a explodat, vineri, la Mihăileşti, pe DN 2/E85, informează România TV. Recipientele încărcate cu gaz au explodat rând pe rând. Reprezentanţii ISU au instituit cod roşu de intervenţie. Explozia a avut loc în zona în care în 2004 a explodat un camion încărcat cu azotat de amoniu.

10 iun. 2016, 07:11

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând cu ora 17:30, traficul rutier a fost reluat pe DN2 Urziceni – Buzău , în zona localităţii Mihăileşti din judeţul Buzău, unde în cursul acestei dimineţi a avut loc incendiul la autotrenul încărcat cu butelii. Se circulă în condiţii de drum cu denivelări şi restricţie de viteză de 30 de kilometri la oră, pe o porţiune de aproximativ 50 de metri.

UPDATE: Incendiul a fost stins, iar acum se evaluează pagubele şi se încearcă stabilirea cauzelor incidentului.

„Pagube foarte mari nu sunt. Sunt avariate instalaţiile electrice de transport al curentului pe o distanţă de 50 de metri şi acoperişuri unde au căzut butelii. Nu mai era nimeni în case, că i-am dus pe totţi pe câmp. Cu bătrânii a fost mai greu”, a declarat Petre Dorinel, primarul din Mihăileşti.

Acesta a povestit că şoferul camionului a încercat să stingă focul şi chiar a fost ajutat de alţi conducători auto care au trecut prin zonă, dar aceştia au fugit până la urmă, de teama exploziilor. Toţi localnicii au revenit în gospodăriile lor după stingerea incendiului. Angajaţi de la firma de butelii s-au deplasat la locul accidentului pentru a analiza situaţia, iar o echipă de la compania care furnizează curent electric în zonă încearcă să remedieze defecţiunea la instalaţia electrică.

Camionul a luat foc, iar flacăra a ajuns apoi la buteliile încărcate cu gaz. Mai multe autospeciale de pompieri s-au deplasat la faţa locului, însă intervenţia este dificilă din cauza riscului foarte mare de explozii. Reprezentanţii ISU au instituit cod roşu de intervenţie.

Este vorba de un camion care are butelii de gaz. A luat foc începând cu roţile şi apoi buteliile au început să explodeze una după cealaltă. A fost evacuată populaţia pe o rază de 500 de metri. Pompierii acţionează de la distanţă cu tunuri de apă. Situaţia este menţinută sub control„, a declarat, la România TV, Raed Arafat, secretat de stat MAI.

Circulaţia în zonă a fost blocată, iar casele au fost evacuate pe o rază de 500 m, potrivit reprezentanţilor ISU Buzău.

La această oră, circulaţia este întreupta între Urziceni şi Buzău, pe raza localităţii Mihăileşti din cauza unui autotren cu butelii care a luat foc. Zona a fost asigurată. Mai mult de 20 de poliţişti sunt la faţa locului, cei de la ISU Buzău acţionează. Zona a fost securizată. Se estimează ca în 45 de minute să fie reluată circulaţia. Din fericire, nu sunt victime, însă sunt pagube materiale„, declarat, la România TV, subcomisar Cătălin Bocai, Infotrafic.

O situaţie excepţională. Sunt la faţa locului. În momentul acesta exploziile au încetat. Când s-a anunţat incendiul populaţia a fost evacuată. Incidentul s-a produs la intrare în localitatea Mihăileşti. Toate casele au fost evacuate pe o rază de 500 de metri. În momentul de faţă avem 5 autospeciale, forţele au fost suplimentate. Incendiul este în regresie. Când au început să explodeze, echipajele s-au retras. Acum lucrăm pentru evacuarea incendiului şi răcirea recipientelor care nu au explodat. Când am ajuns, incendiul se manifesta la încărcătură„, a precizat Vasile Prahoveanu, ISU Buzău.

Flăcările sunt violente, iar coloana de fum ajunge şi la 200 de metri înălţime. Potrivit primelor informaţii, camionul era încărcat cu 800 de butelii.

Citeşte şi EXPLOZII puternice în SERIE la o fabrică de vopsea din Italia GALERIE FOTO şi VIDEO