LIVE RomaniaTV
 
 

Viorica Dăncilă: Această moţiune nu va trece. Mă voi duce la consultări de-ndată ce şi preşedintele va semna pentru propunerile trimise

Publicat: Luni, 30 Septembrie 2019 13:44 // Actualizat: Luni, 30 Septembrie 2019 18:53 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că din punct de vedere al legislaţiei autohtone Rovana Plumb nu este în niciun conflict de interese.

Foto: stiripesurse.ro

"Viorica Dăncilă anunţă că este o campanie de imagine şi un lobby agresiv ca reprezentantul României în CE să nu treacă de audieri. Mă voi referi la situația Rovanei Plumb, unde am văzut din partea președintelui și a opoziției o campanie de denigrare. Comisia JURI se află la originea unui conflict între legislația națională și cea europeană, care depășește reglementările din Tratatul UE. Conform legislației României, Rovana Plumb nu este în niciun conflict de interese
Situația sa a fost supusă unui joc politic. Nu există un conflict dovedit. Atitudinea Comisiei juridice a fost influențată de opoziție și de președintele Iohannis", a anunţat într-o declaraţie de presă Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă i-a răspuns preşedintelui, care o convocase la Cotroceni că va veni de "îndată, același de îndată cu care și el a numit miniștri interimari".

Despre moţiunea de cenzură

"Nu toți parlamentarii se regăsesc în politica de austeritate a opoziției. De aceea nu va trece această moțiune. Aroganța de care dau dovadă acum i-a mai costat odată rușinea de a vedea picată la vot moțiunea. Ca să fie clar, această moțiune nu va trece", a punctat Viorica Dăncilă.

Premierul a amintit că au trecut două săptămâni de la decizia CCR și președintele refuză să numească miniștri interimari.
"În ce stat european mai e în funcție un președinte care încalcă legea fundamentală a țării", s-a întrebat retoric premierul.

"Nu m-am dus în SUA pentru poze sau şepci"

"Am văzut comparaţii între vizitele celor trei candidaţi la prezidenţiale şi cred că este esenţial să facem clare nişte aspecte. Spre deosebire de domnii Iohannis şi Barna, eu m-am dus în Statele Unite ale Americii nu să fac poze sau să lansez cărţi. Eu am avut o vizită de lucru, nu o deplasare de campanie", a afirmat Dăncilă.

"Eu nu m-am dus în State pentru poze sau şepci. Am venit cu angajamente ferme şi proiecţii pentru ţară. Asta este diferenţa între mine şi domnii prezidenţiabili - interesul ţării", a mai spus Dăncilă.

Comisia juridică din Parlamentul European a decis luni că Rovana Plumb şi Laszlo Torcsanyi (Ungaria) nu sunt potriviţi pentru posturile de comisari europeni. Anterior, Rovana Plumb a transmis o scrisoare Comisiei JURI din PE, în care a declarat că şi-a achitat împrumutul de 800.000 de lei, din cauza căruia i-a fost blocată numirea în funcția de comisar european. Rovana Plumb susţine că i-a oferit creditorului două apartamente.

Citeşte şi: Rovana Plumb, respinsă definitiv de Comisia JURI pentru postul de comisar european. Ea şi-a plătit degeaba datoria

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8351
RON
04 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H