LIVE RomaniaTV
 
 

Dăncilă îi răspunde lui Iohannis: Singura lui realizare e că a dat jos un guvern legitim. Îl invit la dezbaterea de la TVR VIDEO

Publicat: Miercuri, 13 Noiembrie 2019 19:44 // Actualizat: Miercuri, 13 Noiembrie 2019 22:53 // Sursa: romaniatv.net

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, a declarat că preşedintele Iohannis se teme de o confruntare, însă îi face invitaţie la o dezbatere la televiziunea publică.

Foto: stiripesurse.ro

"Klaus Iohannis a prins glas. Am văzut un dispreţ total pentru democraţie şi români. Am vazut un presedinte de tara a carei singura realizare este ca a dat jos un guvern legitim prin vot. Vedem cum incearca sa negocieze cu noi toti pentru definitia democratiei. Pentru o tara intreaga este normal corect si democratic sa existe o dezbatere directa de idei. In 2014 iohannis ne spunea ca o dezbatere este absolut necesara. La aceste alegeri ne spune in fata ca romanii nu mai merita o astfel de dezbatere.

Realitatea este că o astfel de dezbatere ar demonta toată propaganda şi atacurile mizerabile din ultimii ani la adresa mea şi PSD. Probabil de aici acest refuz pe care s-a tot chinuit să-l explice în mod ridicol şi cu non-argumente. Sunt un om răbdător, încă îl aştept pe domnul Iohannis să găsească curajul de a accepta invitaţia mea. După guvernul său, comisarul său şi parlametul său vrea şi dezbaterea sa. Eventual la sediul PNL. Nu, eu îmi doresc ca domnul Iohannis să vină la o dezbatere în faţa românilor, nu să ţină un monolog. Duminica aceasta am primit de la TVR o invitaţie pe care eu am acceptat-o.

Îi voi da domnului Iohannis subiectele să aibă timp să pregătească răspunsuri ceva mai pertinente decât celebrul „ghinion”. Mandatul dumneavoastră este o glumă.

Viorica Dăncilă a enumerat şi temele de discuţie

1. Aţi promis în 2014 că veţi renunţa imunitatea prezidenţială

2. Cum v-ati facut datoria de preşedinte daca în timpul mandatului aţi stat mai mult în vacanta decat la muncă. Aţi făcut o gluma la care am râs. Oare mâine ce o sa ne spuneti ca aţi stat în chirie.

3. Ca președinte care ați încălcat deciziile CCR credeți că meritați un al doilea mandat?

4. Ați făcut promisiuni ca intrarea în Schengen sau ridicarea vizelor pentru SUA. Nu ați reușit să vă întoarceți în țară decât cu o șapcă și trei poze. E normal să cereți un al doilea normal?

5. Credeți că e normal să vorbiți cu nonșalanță de justiție în timp ce dvs. aveți o problemă de corupție cât casa? Sau cât 6 case? Dacă nu aveți probleme cu casa cum a fost eliminată cea de-a șasea?

6. În primele zile de la instalare, guvernul dvs. a anuntat că nu poate plăti salarii și că ar vrea ca bugetarii să muncească până la miezul nopții. Acesta este guvernul normal?

7. De ce ați luat în derâdere pactul pentru bunăstarea românilor?

Citeşte şi: Klaus Iohannis refuză dezbaterea: Dna Vasilica Viorica Dăncilă a fost parte activă a mârlăniilor pesediste

8. De ce nu aţi acordat nici măcar un interviu în această campanie şi nu aţi participat la o emisiune televizată sau interviu. Credeţi că nu aveţi de dat niciun răspuns la întrebările românilor?

9. Domnul Iohannis chiar nu vă deranjează absenţa dumneavoastră din costumul de preşedinte? Nici ruşine nu vă provoacă? Îi rog pe români să-mi transmită întrebătile pe care vor să i le adresez la dezbaterea de duminică. Ar fi inacceptabil să-şi bată joc până la capăt de o ţară întreagă.

Nu o să merg la dezbaterea domnului Iohannis cu cei din PNL. Eu nu vreau o dezbatere în faţa membrilor din partid, vreau o dezbatere cu Iohannis în faţa tuturor românilor.

O să existe o discuție cu Kelemen Hunor. Mă adresez tuturor cetățenilor acestei țări. Eu vreau alături de mine și pe cei din UDMR și pe cei de la Pro România. Nu ca Iohannis, „PNL-ul meu, guvernul meu”.

Domnul Iohannis a spus că nu „are nicio întrebare” să pună contracandidatului. Pe mine nu trebuie să mă aprecieze Iohannis, ci românii, pentru ce am făcut ca prim-ministru. 

Am văzut aprecierea lui Iohannis, nu a respectat deciziile CCR privind numirea miniștrilor interimari, a boicotat guvernarea, a venit cu informații false referitoare la Guvernul Dăncilă, a vorbit de o guvernare dezastruoasă. Dacă să crești salarii și pensii, să aduci economia la nivelul cel mai de sus înseamnă o guvernare dezastruoasă înseamnă că dânsul ori e de rea credință, ori nu a fost informat corect.

Vorbește despre o guvernare dezastruoasă. Dacă să crești salarii și pensii, să aduci economia României pe locul doi în Europa, înseamnă că e de rea credință. Iohannis se laudă cu tot ce s-a făcut în România, chiar dacă nu are o contribuţie.

Nu am cască în ureche

"Este un ceas primit de la soţul meu cadou. Nu valorează mai mult de 5.000 de euro ca să îl trec în declaraţia de avere. Soţul meu nu ar fi alocat 20.000 de euro pentru un ceas. Nu seamănă cu ce am eu şi ce a apărut în fotografii.

Vorbesc liber acum. Nu am cască în ureche. Am citit pentru că voiam sa raspund punctual la ce a spus domnul Iohannis.

Cred că preşedintele trebuie să mai înveţe politică externă. A legat MCV de spaţiul Schengen, nu au legătură. Domnul preşedinte nu a aflat încă că noi îndeplinim criteriile încă din 2011. Lucru confirmat şi de Comisia Europeană. Pentru a intra în Schengen, e nevoie de decizie politică. În Consiliul European nu a fost Viorica Dăncilă.

În Consiliul European e preşedintele Românei. El e cel care trebuia să discute cu şefii de stat sau de guvern. Mai mult decât atât, pe anul acesta, la summitul de la Sibiu, preşedintele României spunea că până la final de an România va intra în Schengen. O altă promisiune neonorată. Nu e vina Guvernului.

În programul de guvernare au fost foarte multe obiective. Nu am realizat tot ce am propus. Dar 80% din programul de guvernare l-am realizat. Nu spun că a fost un Guvern perfect, dar cele mai multe obiective le-am realizat. Dar ca să fie corect, mergem cu două foi de hârtie. Pe o foaie scriem ce am realizat noi şi pe cealaltă ce a realizat el în cinci ani. Eu voi scrie într-un an şi nouă luni. Vă asigur că mie nu-mi ajunge o foaie. La preşedinte nu cred că o să vedeţi 2-3 rânduri scrise. Mai aveam un an de guvernare. Dar aş fi vrut o mai mare exigenţă.

Vorbesc limba engleză, dar nu fluent. O înţeleg şi o vorbesc. Aproape toţi preşedinţii de stat vorbesc în limba lor. Pentru cei care vorbesc orice limbă străină am tot respectul. Într-o luna o sa ies cu un discurs în limba engleza".

Discursul integral al Viorică Dăncilă

"Am văzut în această seară că domnul Iohannis a prins glas. Am văzut probabil singura conferință din presă din mandatul de președinte - un moment de o aroganță monstruoasă și un dispreț pentru democrație și pentru români pe care cu greu putem să-l calificăm. Am văzut, dragi români, un președinte de țară care ne spune că singura lui realizare este faptul că a dat jos un guvern legitim, ales prin vot. Aceasta este performanța lui Iohannis.

Vedem de câteva zile bune cum acest președinte încearcă să negocieze cu noi toți definiția democrației. Domnule Klaus Iohannis, fac eu lumină pentru dumneavoastră: vorbim astăzi despre doi candidați aleși prin votul românilor, al tuturor românilor, care au intrat într-o competiție pentru Președinția României. Ba mai mult, vorbim despre actualul șef de stat și fostul prim-ministru al țării, numit în funcție chiar de domnul Iohannis anul trecut!

Pentru o țară întreagă (dar nu și pentru acest președinte!), este normal, corect și democratic să existe o dezbatere directă, o confruntare de idei și programe între cei care vin și cer votul românilor pe 24 noiembrie.

În 2014, Klaus Iohannis ne spunea textual că o dezbatere între contracandidații din turul 2 al alegerilor prezidențiale este absolut necesară și așteptată de toți românii. Se pare că multe s-au întâmplat în acești 5 ani de mandat cu principiile și convingerile dumnealui dacă acum, la aceste alegeri, ne spune practic în față că românii nu mai merită o astfel de dezbatere. Urmând această logică, ne putem aștepta ca președintele să ne spună curând că românii nu mai merită nici să își exprime prin vot opțiunea politică, dacă aceasta nu e PNL! Asta e democrația lui Iohannis!

De altfel, președintele le-a mulțumit în această seară DOAR celor care l-au votat pe dumnealui, ignorându-i complet pe ceilalți români care au mers la vot. Cum ziceam, dacă nu votează PNL și Iohannis, românii nu contează. Pur și simplu, nu îi vede.

Tot în această seară, l-am văzut cum își arogă meritele pentru buna desfășurare a alegerilor din diaspora, deși știm cu toții că cele 3 zile de vot, creșterea numărului de secții de votare și votul prin corespondență sunt meritele Guvernului Dăncilă.

Domnul Iohannis fie se vede undeva în stratosferă, stăpân peste o Românie în care există doar PNL și votanții PNL, deasupra tuturor cetățenilor acestei țări și a votului exprimat de ei, deasupra celorlalți candidați și a viziunii lor, deasupra principiilor democrației și, așa cum deja știm, deasupra Constituției, fie se teme de o confruntare directă cu mine.

Este o dilemă. Sperăm să o lămurească domnul președinte curând.

Realitatea este că o astfel de dezbatere în fața tuturor românilor ar demonta imediat toată propaganda și toate atacurile mizerabile din ultimii ani la adresa mea și a Partidului Social Democrat. Probabil de aici acest refuz, pe care s-a tot chinuit să-l explice în mod ridicol și cu non-argumente până la acest moment.

Eu, însă, sunt un om răbdător. Încă îl aștept pe domnul Iohannis să găsească înțelepciunea, tăria și curajul de a accepta invitația mea la dezbaterea pe care românii o cer și o merită. Am văzut că domnul președinte, după Guvernul său, comisarul său și Parlamentul său, vrea și dezbaterea sa. Eventual la sediul PNL, cu membrii de partid, nu?

Eu îmi doresc ca domnul Iohannis să vină la o dezbatere în fața tuturor românilor, nu să țină un monolog în fața peneliștilor. Și are ocazia să o facă duminica aceasta. Am primit din partea TVR o invitație pe care eu am acceptat-o. Mi se pare corect ca acest eveniment să fie organizat de TVR, pentru a putea fi văzut de absolut toți românii - inclusiv de cei din diaspora și cei fără acces la televiziunea prin cablu - și să poată fi preluat și de celelalte televiziuni.

Și pentru că domnul Iohannis și-a făcut public programul de campanie, știm că duminică nu are prevăzute evenimente. Îl invit așadar pe președinte în acest weekend la televiziunea națională, ca să ne prezentăm amândoi viziunea pentru România următorilor 5 ani.

Și, pentru că eu totuși bănuiesc că teama este motivul refuzului de până acum, îi voi da domnului Iohannis un mic sprijin, de îmbărbătare, și îi voi da de acum subiectele. Să aibă suficient timp să pregătească niște răspunsuri ceva mai pertinente și mai consistente decât celebrul “Ghinion!”. Și apropo, domnule Iohannis, pentru cei ce nu au nici măcar o casă, această “notă glumeață” a dumneavoastră este o bătaie de joc cruntă și o umilință pentru care nu ați putut fi iertat nici după 5 ani! N-a râs nimeni, domnule Iohannis, la această glumă. Doar dumneavoastră le râdeți în față românilor de 5 ani de zile. Mandatul dumneavoastră e adevărata glumă.

Domnule președinte, iată subiectele de duminică:

1. Ați promis în campania electorală din 2014 că veți renunța la imunitatea oferită de funcția prezidențială. De ce i-ați mințit pe români?

2. Cum v-ați făcut dumneavoastră datoria de președinte pentru care v-au ales și v-au plătit cetățenii, dacă în timpul mandatului ați stat mai mult în vacanță decât la muncă? Uitați o altă glumă pe care ați făcut-o astăzi, și anume că ați avut doar 3 concedii în 5 ani. La asta chiar am râs. Oare mâine ce o să ne mai spuneți, că stați în chirie?

3. Ca președinte care a călcat în picioare Constituția și a sfidat apoi deciziile Curții Constituționale, credeți că meritați voturile românilor pentru un al doilea mandat, la care vă dă dreptul tocmai Constituția României?

4. Ați făcut promisiuni mari pentru țară, domnule Iohannis, de exemplu intrarea României în Schengen sau ridicarea vizelor pentru Statele Unite ale Americii, dar nu ați reușit să vă întoarceți în țară decât cu o șapcă și trei poze. E normal, domnule președinte, să nu vă respectați în 5 ani de zile angajamentele și să veniți acum să cereți cu seninătate un al doilea mandat?

5. Ne vorbiți de România normală. Credeți că e normal să vorbiți cu nonșalanță despre justiție și integritate în timp ce dumneavoastră aveți o problemă de corupție cât casa? Sau mai exact, cât șase sau cinci case, pentru că ne-ați spus astăzi că a șasea “a fost eliminată”. Păi domnule Iohannis, dacă nu aveți probleme cu casele, cum a fost “eliminată” cea de-a șasea?

6. Tot despre România normală: În primele zile de la instalare, Guvernul PNL (guvernul dumneavoastră) a anunțat că vrea să renunțe la subvenții, că nu poate plăti salarii, că vrea să introducă noi taxe și că ar vrea ca bugetarii să muncească până la miezul nopții, asta dacă nu sunt concediați. Domnule Iohannis, acesta este Guvernul normal pe care vi-l doriți pentru România în următoarea perioadă?

7. De ce ați luat în derâdere Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor propus de PSD, un act care oferea oamenilor o minimă asigurare împotriva tăierilor de pensii și salarii promovate în urmă cu câțiva ani de aliații dumneavoastră din PNL?

8. Domnule Iohannis, poate ne spuneți până la urmă adevăratul motiv al refuzului de până acum de a participa la o dezbatere cu mine, ca să lămuriți dumneavoastră personal dilema despre care vorbeam. Este teama de o confruntare brutală cu eșecul dumneavoastră ca președinte sau este disprețul față de români? (Vă reamintesc în acest context că există peste 9 milioane de motive pentru a participa la o dezbatere, pentru că sunt peste 9 milioane de români care au votat în turul 1).

9. Ca să extindem problema dezbaterilor, a dialogului și a prezenței dumneavoastră publice: De ce nu ați acordat nici măcar un interviu în această campanie și nu ați participat în cei 5 ani la vreo emisiune televizată sau vreun interviu? Credeți că nu aveți de dat niciun răspuns la întrebările românilor? Nicio vorbă despre ce ați făcut sau n-ați făcut în acest mandat? Veniți și ne spuneți astăzi că este “o idee interesantă”. E jenant, domnule președinte ca abia acum să vă vină ideea.

10. Și o ultimă întrebare, care să vă ajute să faceți un bilanț fulger al celor 5 ani de mandat: Domnule Iohannis, chiar nu vă îngrijorează absența dumneavoastră din costumul de președinte pe care-l purtați? Nici rușine nu vă provoacă?

Îi rog pe români să îmi transmită și alte întrebări pe care să i le adresez domnului Iohannis în numele lor la confruntarea de duminică, pe care sper să o accepte. Ar fi inacceptabil să își bată joc până la capăt de o țară întreagă.

Sper ca “atenția și îngrijorarea” pe care le manifestă de obicei Klaus Iohannis când vine vorba de țara lui să fie suficiente de data aceasta și să înțeleagă că are o datorie morală față de cetățeni să se prezinte în fața lor, chiar dacă astăzi ne-a spus cu aroganță că dumnealui nu vede utilitatea publică a unei astfel de discuții. Ghinion, românii o văd!"loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alegeri prezidenţiale Klaus Iohannis Viorica Dăncilă
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 nov 10:06
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
Balivernă grotescă este inima asta din dreapta, zisă românească,
adică
,
broșa vacii pe care o tot apucă dracii
de mai vine cu încă o bășină amețită cum,
cu o țață cu labele mânjite de sângele românilor
… COPII-FEMEI & BĂRBAȚI…
fugăriți, gazați și rupți cu bulanele pe 10 august 2018
,
niciun om normal la cap nu ar purta vreun dialog
DARĂMITE Johannis!

https://www.stiripesurse.ro/theodor-paleologu-il-spulbera-pe-iohannis-baliverne-care-batjocoresc-inteligenta_1401653.html

Popa ăsta să mai iasă tot așa ca să-și șlefuiască mai bine imaginea de „patriot”.

https://oamenisisobolani.files.wordpress.com/2019/11/pizda-fufii-ca-tine-n-bezna-tufii-cum-de-30-de-ani-dorm-si-ai-ce-scoli-facura-ca-sa-urce-n-pom-si-cica-s-romani-hienele-la-stani.jpg
14 nov 09:16
Răspunde | Votează email 0 email
Florian
Au inceput trolii..
14 nov 00:19
Răspunde | Votează email 0 email
lomulicalunisescu
Doamna Dancila! chiar asa, nu vadeti cat de aroganta si dispretuitoare sunteti ? Si toate astea nu din cauza ":destsptaciunii" ce o afisati (apropo :puteti pune la dispozitia poporului roman foaia matricola cu notele obtinute la examene in cei 5 ani de facultate?) cu un zambet batjocoritor ci mai degraba a vicleniei pe care o are orice parvenit.
Nu vedeti cat de ipocrita sunteti cand amintiti de casele Presedintelui (unele chiar foarte modeste), iar de ale dumneavoastra nu scoateti un cuvant. Barbatul(sotul)dumneavoastra ar mai avea salariul astronomic chiar si dupa standarde vest Europene ,daca matale nu ai fi fost plantata europarlamentar, primministru si mai stiu eu ce ,de catre comafiotul de Dragnea si sustinuta de gasca de mafioti din judetele din sudul tarii?
Sunt oameni extraordinar de destepti in Romania comparativ cu dumneata si colegii domniei tale din conducerea PSD care nu au loc de oportunisti, parveniti si hoti ca voi din PSD. Noi cei din afara nu ne mandrim cu oameni ca dumneata si colegii dumitale din PSD.
1
EUR
4.7791
RON
13 Dec
noapte 3 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H