Liviu Alexa, despre implicarea lui Vlad Voiculescu în dosarul vaccinurilor de un miliard de euro: „Userismele şi istericalele nu mai au azi aderenţă. DNA a ieşit din amorţeală şi “curentează” luceferii reţelei”

Fostul ministrul al Sănătății Vlad Voiculescu a fost pus sub urmărire penală pentru abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave (două fapte) și pentru complicitate la abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave.

12 dec. 2023, 17:14
Liviu Alexa, despre implicarea lui Vlad Voiculescu în dosarul vaccinurilor de un miliard de euro: „Userismele şi istericalele nu mai au azi aderenţă. DNA a ieşit din amorţeală şi “curentează” luceferii reţelei”

Jurnalistul clujean Liviu Alexa a comentat în stil propriu implicarea lui Vlad Voiculescu în dosarul achiziţiilor de vaccinuri anti-Covid, în care mai sunt anchetaţi Florin Cîţu, fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă şi fostul secretar de stat Andrei Baciu. Pe lângă comentariile acide, Liviu Alexa face şi o serie de dezvăluiri despre originea politică a lui Vlad Voiculescu şi modul acestuia de operare.

„Sigur ca privesc cu ochi diferiti lumea, din capul meu de jurnalist de investigatii, mereu antrenat sa vada “peste” aparente. Rareori ma inseala privirea.

De cativa ani, privesc un senzational fenomen de escrocherie rafinata. Nu e bruta.

Brute au fost escrocheriile din anii ‘90 – Caritas, FNI, Bancorex – ciordeli grandioase ramase nepedepsite. De ce? Pentru ca tot securistii furau, furau de la naivii, saracii si prostii Romaniei, cum se se fi intemnitat singuri?

Ăsta a fost tot timpul business-ul de bază al securiștilor, să strângă bani de la proști și să-i fure frumos. Cu poveste.

“Filantropica” lui Nae Caranfil ar trebui difuzat in scoli la clasa a doispea, copiii Romaniei pe cale sa devina majori ar trebui sa fie expusi la invatamintele si lectiile de viata din acest film magistral care oglindeste cum nu se poate mai bine Romania.

Pavel Puiut, interpretat ingrozitor de superb de Gheorghe Dinica, e “tata la” un regiment de cersetori, fiecare cu rol bine stabilit in industria de stoarcere a milei.

Sunt multi prosti in Romania, dar pentru ei trebuie mereu o poveste.

Zice si Puiut, presedintele Funadatiei Filantropica, nervos ca profesorul fomist de limba romana Ovidiu Gorea (Mircea Diaconu) se smiorcaie si se rusineaza cand e pus sa dea tepe. Satu pana in gat de “principiile” profului, “Pepe” explodeaza:

“Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană. Fii profesionist, ce dracu’!”

E atat de puternica scena asta, atat de plina de intelesuri!

Industria milei din Romania a fost acaparata de niste “PavelPuiuti” total diferiti de personajul din Filantropica, smecheroi, alunecos, abrupt.

Azi avem de a face cu presedinti de fundatii cu ochelari si priviri ingenue, cu vedete, cu povesti rafinate care primesc pomana a milioane de romani pentru ca beneficiaza de implicarea unor agentii de publicitate care privesc mila ca pe un produs ce trebuie vandut, se creeaza brief-uri de creatie, spoturi, mila este impinsa pervers sub forma de advertoriale nemarcate si endorsementul unor persoane publice super cunoscute care legitimeaza cersitul si ii dau o aura magica.

Un astfel de magician este Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sanatatii, intr-o vreme un Mazarin al USR, care facea si desfacea destine (vezi tristul caz al distrugerii medicului Burnei).

Mai sunt si altii, azi ne concentram putin atentia pe dumnealui, mai ales ca Direcția Națională Anticorupție a început oficial urmărirea penală in ceea ce il priveste pentru abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în dosarul achiziției de vaccinuri anti-COVID în care sunt cercetați și fostul premier Florin Cîțu și fostul ministru USR al Sănătății Ioana Mihăilă.

Pentru “fraieri”, pentru sutele de mii de romani care au protestat in frig acum sapte ani cerand “oameni noi si curati in politica”, un lider de top al USR devenit penal poate fi un soc. Dar semne ca Vlad Voiculescu este un neghiobel impins in fata de securisti ca sa “rezolve” afaceri pentru firmele oculte ale statului paralel au fost multe.

Toti cei despre care va voi vorbi in urmatoarele saptamani au legaturi puternice cu securitatea veche si noua, nu exista niciun escroc din industria milei sa nu fi avut background sau anturaj alaturi de securisti.

Reteaua lui Florian

Acesta este un episod, urmeaza si altele si, va promit ca, la finalul lor, vom creiona impreuna o grupare de ciorditori si impostori cu gulere albe condusa de un fost sef al SRI, Florian Coldea, o retea rafinata compusa din ONG-uri, mass-media, vedete de tot soiul, care are un singur scop: sa colecteze marafeti de ordinul zecilor de milioane de euro si sa ii foloseasca pentru a influenta opinia publica, pentru a altera fiecare ciclu electoral al Romaniei, pentru a hartui politicieni sau jurnalisti sau membri ai guvernului care ii critica sau se opun manevrelor lor.

Daca sunt jurnalisti critici, “reteaua” de vectori manageriata de Coldea ii ataca cu scrisori deschise semnate de jurnalisti sau vedete sau oameni de cultura din “societatea civila”, in care sunt compromisi si “incarcati” cu calomnii, cele mai la moda fiind ca sunt rusofili sau santajisti. Daca nu e vorba despre jurnalisti, ci despre trusturi de presa, “reteaua” incepe sa zbiere si sa ceara public ostracizarea comerciala a acestor trusturi. Tone de actori sau vedete sau influenceri incep sa taguiasca si sa hartuiasca branduri si advertiseri cerandu-li-se sa intrerupa orice fel de publicitate in respectivele organizatii media, clamand ca cine baga bani in “cocine” este impotriva democratiei, ca este sustinator al “urii”.

Vedeti dumneavoastra, “societatea civila” e buna doar cand e a “lor”, a celor din reteaua lui Coldea.

Daca sunt ministri ai Sanatatii sau medici faimosi care le contesta “manevrele” sau care li se opun, “reteaua” se pune din nou in miscare. Il distrug pe Rafila in media, ii dau peste chelie lui Arafat. Pe doctorul Burnei l-au disecat in piata publica, omorandu-i numele. Pe Sorina Pintea, pentru ca nu a fost cuminte, au si arestat-o, culmea, pentru ca in calitate de ministru al Sanatatii, imvestiga chiar fraudele din “industria” milei.

Pe Gabi Firea, primar al Capitalei pe atunci, “reteaua” a santajat-o si umilit-o in public pentru ca nu a marsat la cerintele ilegale ale unor zeite ale caritatii.

S-a terminat cu smecheria. Userismele si istericalele nu mai au azi aderenta. DNA a iesit din amorteala si “curenteaza” luceferii retelei. Securistii sunt acum in stadiu de repliere in cautarea unor noi vectori.

Vladut, sange de securisti

Vlad Voiculescu a fost intotdeauna un impins de la spate, familia sa mustind de securisti a avut grija sa primeasca o educatie aleasa si sa il planteze sef la o banca straina cand nici nu avea 30 de ani. Sa ajungi sef in sistemul bancar occidental asa tanar, inseamna ca securistii te imping ca sa te pregateasca pentru un scenariu mai mare.

Acum cativa ani, fostul consilier PNL, Tănase Stamule, a lansat o serie de acuzații grave la adresa fostului ministru al Sănătății pe care îl considera ipocrit. Mai exact, el spunea că acesta se promovează ca un om nou în politică, dar de fapt ar proveni dintr-o familie de „securiști”, care l-ar fi ajutat să acceadă în carieră. Ghicitoarea lui Stamule publicata pe Facebook si viralizata a facut multa valva. Merita sa o citim:

„1. Fratele bunicului meu (Voiculescu) a fost sef la DIE la Viena si responsabilul de comert exterior dintre Romania comunista si Austria
2. Varul primar al tatalui meu a fost CEO al uneia dintre cele mai mari companii de farmaceutice din Romania si astazi este unul dintre cele mai influente personaje din sistemul sanitar din Romania.

3. Varul primar al tatalui meu (baiatul securistului de la Viena), este si in conducerea institutului Aspen
4. Eu studiez si lucrez la Viena fara nicio legatura cu istoricul familiei mele acolo

5. Eu iau o bursa de la Institutul Aspen fara nicio legatura cu faptul ca varul tatalui meu e in conducere acolo
6. Eu devin ministru al sanatatii fara nicio legatura cu influenta varului tatalui meu in sistem

7. Cand ma intreaba presa daca imi este unchi, le spun ca nu este si ca este doar “nepotul strabunicului meu”
8. Eu promovez campania “Oameni Noi in Politica” desi provin dintr-o familie cu grade foarte inalte in vechea securitate
9. Cum ma cheama pe mine?”, scria Tănase Stamule pe facebook.

Reteta sucului din mila stoarsa: o poveste emotionanta + vedete + media = milioane de lei cash in conturi luna de luna

Daca e sa fim drepti, primul campion al biznisului cu mila din istoria Romaniei este Vlad Voiculescu. El a inventat butaforia caritatii numita Magic Camp, un ong dedicat intrajutorarii copiilor bolnavi de cancer.

Desi biznisul cu mila si pomeni a fost inceput mai devreme de alte doua zeite ale caritatii, Vlad Voiculescu a dat primele lovituri de imagine si financiare cu povestea Magic Camp, inceputa in 2014.

In primii ani a castigat destul de mult pe fundatie. Deturnat de politica mare si devenit ministru al Sanatatii din partea USR, Vlad Voiculescu a profitat de aceasta pozitie de forta si expunere: conturile ONG-ului sau explodand de cash.

Reteta tepelor cu caritatea e simpla: o cauza cu impact, vedete si jurnalisti pe post de vectori, expunere in media.

Pe romani nu ii intereseaza ca e jeg in scoli, ca educatia romaneasca e pe sponci, cancerul e singura boala care ii emotioneaza.

Si cancerul este boala de care profita toti actorii “mari” din industria milei: toti vor sa construiasca spitale pentru copii bolnavi de cancer, toti vor sa se “implice” in asta. In fapt, e doar o “poveste”, toti sunt niste jeguri lipsite de morala care ii escrocheaza emotional pe sute de mii de romani in fiecare luna.

Cu tot CV-ul lui straniu (a facut facultatea in 11 ani, dar a ajuns mare sef la banci straine – vezi mai multe aici https://www.incisivdeprahova.ro/2021/01/17/cine-este-vlad-voiculescu-fiu-de-turnator-la-securitate-nepot-de-securist-cu-facultatea-terminata-11-ani/), Voiculescu nu ar fi reusit sa stranga atatea zeci de milioane de euro daca nu ar fi beneficiat de aportul unei vedete de televiziune foarte populare si respectate: Melania Medeleanu, care i-a fost si iubita.

Asa cum face orice violator al milei publice, Vlad Voiculescu si-a insusit repede si “nisa” inventata de altii din “industria” cancerului lansand acum cativa ani o poveste storcatoare de lacrimi, care facea apel la evantaiul emotional pe care un parinte de copil bolnav de cancer trebuie sa il desfaca, de exemplu, asteptand langa el sa se faca bine.

Scaunul gol a devenit mana intinsa care acum avea o poveste numai buna pentru cersit pomana de la romani.

Rand pe rand, actori foarte cunoscuti s-au implicat in spotul putem spune “publicitar” al stoarcerii de inimi: Maia Morgenstern, Pavel Bartos si multi altii au “stat” pe scaunul gol al campaniei.

Atata doar ca ideea de a crea spatii/camere/locatii pentru parintii obositi nevoiti sa astepte langa patutul copiilor lor bolnavi de cancer e o ciordeala enorma si rusinoasa a lui Vlad Voiculescu.

Fundatia Ronald McDonald a brandului global McDonalds face asta cu modestie si din resurse proprii de ani de zile!

Asociatia Magic Camp – incasari din 2015 pana azi

Sigur ca ar putea fi laudabil orice gest de implicare al unui personaj precum Vlad Voiculescu in ideea fundatiei Magic Camp Dar orice intentie de lauda paleste in fata unor evidente care nasc la randul lor intrebari extrem de grele.

Omul asta, Vlad Voiculescu, a strans timp de opt ani aproape 100 de milioane de lei din donatii pe sms, din impozite de la firme sau sponsorizari grele facute de corporatii

– 2015 – 2 394 929 venituri si cheltuieli de 766.689 lei; excedent – 1,62 milioane lei;

-2016 – 3 099 823 venituri si cheltuieli – 1,7 mil lei; excedent – 1,38 milioane lei;

2017 – 8 294 768 lei venituri si cheltuieli de 2 082 517 lei cu excedent de 6 212 251 lei

2018 – 17 667 897 lei venituri si cheltuieli de 4 503 589 lei cu excedent de 13 164 308 lei

2019 – 18 490 921 lei venituri si cheltuieli de 8 427 136 lei cu excedent de 10 063 785 lei

2020 – 18 101 275 lei venituri si cheltuieli de 11 427 136 lei cu excedent de 6 674 139 lei

2021 – 16 112 858 lei venituri si cheltuieli de 14 903 372 lei cu excedent de 1 209 486 lei

2022 – 12 058 904 lei venituri si cheltuieli de 13 312 847 lei cu deficit de 1 301 195 lei

Total venituri 19,6 milioane euro.

EXCEDENT 8,3 milioane euro

Enorm. In Romania asta mare, exista mii de asociatii de caritate care chiar muncesc pentru cauzele lor si care nici nu viseaza la asemenea venituri.

Magicianul Vladut, un somer amarat cu zeci de milioane in conturile fundatiei

Exista multe semne de intrebare in jurul “magicianului”. Unul se refera la faptul ca baiatul asta, deh, meteahna userista, nu a avut venituri, nene, la ditamai 40 de ani! Someria lui n-ar fi contrastanta daca am discuta de un om aflat la inceputul vietii si carierei, dar nu e cazul.

Potrivit presei vremii, Vlad Voiculescu ar fi reușit să trăiască, timp de 4 ani, cu doar 1.000 de lei pe lună, deși a declarat că este ”șomer” și se descurcă doar cu ”economiile”.

„Eminența cenușie” a USR-PLUS, de neînlocuitul Vlad Voiculescu, nu a realizat, în anii 2019 și 2020, niciun venit de natură salarială, în România sau în străinătate. Acest detaliu reiese din ultimele trei declarații de avere pe care acesta le-a depus, când a candidat la Consiliul General al Municipiului București, dar și când a preluat mandatul de ministru al Sănătății, respectiv când și-a finalizat acest mandate, prin remaniere. Din lipsă de declarații similare, care să vorbească despre perioada 2017-2018, nu știm unde a lucrat Vlad Voiculescu, însă știm cât a câștigat, exclusiv de la stat, în primul său periplu la Palatul Victoria, în timpul Guvernului Cioloș. În 2016, Voiculescu a realizat venituri de natură salarială în cuantum de 160.000 de lei, ca ministru al Sănătății, ca șef de cabinet al ministrului Finanțelor, precum și ca membru în Consiliul de Administrație al Fondului Național de Garantare a Creditului pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii.

Pai, ce venituri sa aiba Vladut Magicianul, ca munca cinstita nu poate produce atatea milioane de euroi cat a “produs” el pe Magic Camp.

Alexandru Rafila despre Vlad Voiculescu: „De la un magician care a trăit 4 ani de zile fără să aibă venituri declarate au devenit făuritori de consultanță. Asta am avut în guvernul României în anul 2021”, a declarat joi Alexandru Rafila, cu bătaie la proiectul „Magic Camp”.

Unde sunt banii, ba, Magiciene?

Asa cum a avut mereu probleme cu transparenta in privinta veniturilor personale, Vladut Magicianul are probleme si in 2023 cu banii pe care i-a luat de la romani storcandu-le sufletele si cardul pentru o cauza nobila.

O vreme, “transparenta” s-a rezumat la afisarea pe site-ul asociatiei Magic Camp a unor “rapoarte” anuale, niste compuneri de tip pdf duhnind a superficialitate, colorate frumos ca sa fure ochii, continand bla-bla-uri ingrozitor de penibile.

Dar din 2020, rapoartele au incetat sa mai apara. Macar si din bun simt si respectul pentru donatori, Vlad Voiculescu ar fi trebuie sa mimeze ca il intereseaza transparenta. Ei bine, nu il mai intereseaza.

Bla bla bla…

Intrebari pentru escrocul Vlad Voiculescu

De ce exista an de an excedent pe fundatia ta, escrocule Vlad Voiculescu? Este dovedit contabil caci datele de la Finante arata asta AN DE AN.

Excedent pe un ONG inseamna si prost management al cauzei tale, dar asta e una dintre explicatii.

Excedent de 8,3 milioane de euro inseamna bani “arestati” in conturile fundatiei tale, escrocule Vlad Voiculescu, decizie unilaterala cu care nu cred ca sunt de acord 99 la suta din romanii milosi care ti-au donat si care te intreaba prin gura mea, caci si eu sunt un “prost” care ti-a donat ani de zile, de ce nu ai cheltuit 8 ani acesti bani pentru cauza pe care romanii au adoptat-o?

Mai trist si mai revoltator, escrocule Vlad Voiculescu, te intreb public de ce nu ai donat acesti bani altor fundatii aflate in nevoie? Acesti bani se lafaie in conturile MagicCamp si produc dobanzi pentru TINE, cand ar putea beneficia de ei mii de copii bolnavi care au nevoie rapida de medicamente!

Ordinarule, escrocule, nenorocitule!

Ii cer public premierului Marcel Ciolacu sa trimita de la ANAF control la fundatia Magic Camp, nu pentru a hartui fundatia, ci pentru ca, donand acolo sute de mii de romani ani de zile, si nu putin, 20 de milioane de euro, am suspiciuni rezonabile sa cred ca banii au fost sifonati. Discutam de o escrocherie la nivel national, nu de un incident oarecare.

Judecand dupa activitatea modesta a ong-ului Magic Camp din rapoartele de activitate (cate sunt publice) am suspiciuni rezonabile sa cred ca “activitatea” Magic Camp este insignifianta ca impact pentru gramada de milioane cheltuite si aici nu ma refer la excedent care este o alta problema super grava.

Este imposibil pentru cineva care are cunostinte financiare si antreprenoriale sau care lucreaza in ong-uri sa creada ca au fost “cheltuite” zeci de milioane de lei pentru niste povesti cu pesti gen “sute de ghiozdane cu rechizite”.

Cu tot excedentul ingrozitor de mare pe care il mai are la tescherea, magicianul Vladut Voiculescu a facut sa dispara in jobenul cheltuielilor un purcoi de bani pentru o activitate irelevanta.

Domnilor procurori DNA, ne miscam si noi putin mai cu talent SI pe aceasta perspectiva a unui amarat de jurnalist de investigatii?

PS: Se impute treaba pentru Vladut Voiculescu. Tocmai ce am citit la jurnalista Sorina Matei:

“Procurorii Secţiei I a DNA fac astăzi o serie de percheziţii la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), la sediul Spitalului de Boli Cronice „Sfântul Luca” din Bucureşti şi la sediul Spitalului Clinic Colţea din Bucureşti, vizând suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise de funcţionari publici, în cursul anului 2023, în contextul derulării unei proceduri de achiziţie publică, care prevedea implementarea în cadrul unor spitale din Bucureşti a unor servicii IT.

Potrivit unor surse judiciare, vizată de ancheta DNA este Oana Gabriela Sivache, directorul general al ASSMB, numită în funcţie cu sprijinul lui Vlad Voiculescu, vicepreşedinte USR şi preşedinte al USR Bucureşti.”, scrie Liviu alexa într-un editorial exploziv.

Citeşte şi: Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, urmărit penal în dosarul vaccinurilor. Chemat la DNA imediat după ce şi-a dat demisia de la conducerea Casei de Sănătate