Liviu Bătineanu, medic Dinamo: „Resuscitarea s-a făcut în ambulanţă”. Suporteri: Medicii mâncau seminţe

Camerunezul Patrick Ekeng a murit după ce a suferit un şoc cardiogen şi s-a prăbuşit pe teren în minutul 69 al partidei Dinamo - Viitorul, scor 3-3, la doar şapte minute după ce intrase pe teren. Liviu Bătineanu, doctorul lui Dinamo, și Ionel Dănciulescu, directorul sportiv al alb-roșiilor, au oferit primele declarații din cadrul clubului despre decesul lui Ekeng.

RomaniaTV.net
06 mai 2016, 21:22
Liviu Bătineanu, medic Dinamo: „Resuscitarea s-a făcut în ambulanţă”. Suporteri: Medicii mâncau seminţe

Fotbalistul Patrick Ekeng, care a intrat, vineri seara, în stop cardio-respirator în timpul unui meci, a murit la Spitalul Floreasca, după ce medicii au încercat zeci de minute să îl resusciteze.

Dr. Cristian Pandrea, de la Spitalul Floreasca, a declarat că manevrele de resuscitare au durat mai bine de o oră, însă pacientul nu a răspuns. În momentul de faţă, mai spune sursa citată, nu se cunoaşte cauza decesului.

Unii suporteri acuză însă medicii că nu au intervenit de urgenţă pe teren în momentul în care fotbalistul a căzut inconştient. „Şoferul, când a ajuns pe teren cu ambulanţa, era fără medic. Doamna medic fuma o ţigară şi a ajuns pe lângă”, a spus unul dintre suporteri.

Vasile Marcel, observatorul partidei Dinamo – Viitorul 3-3, a vorbit despre decesul lui Patrick Ekeng.

„Medicul delegat pentru această partidă ne-a spus că ambulanțele sunt dotate corespunzător. Protocoalele sunt foarte bine stabilite.

Eu am discutat cu medicul și el mi-a confirmat că totul e în regulă. Nu pot avea eu competență pentru a verifica ambulanța. Nu vă pot spune numele medicului delegat”, a declarat Vasile Marcel la Dolcesport.

Liviu Bătineanu, medicul de la Dinamo care în urmă cu câţiva ani a mai fost martor la o tragedie, moartea lui Cristi Neamţu de la Craiova după un contact mai dur la un antrenament, susţine că masajul cardiac s-a făcut în ambulanţă.

„S-a produs un stop cardio-respirator. S-au încercat o oră jumătate toate procedurile de resuscitare. Avea momente când își revenea, apoi cădea iar, nu s-a reușit nimic.

Toate ambulanțele au aparate de resuscitare. Ambulanța a ajuns într-un minut și ceva de la stadion la spital.

Nici un sportiv nu-și poate exercita această activitate dacă nu are un aviz, iar Ekeng a primit acest aviz de la INMS.

Jucătorul a fost resuscitat în ambulanță, până la spital. Au mai fost decese în sport, dar nu pot să mă pronunț exact ce s-a întâmplat aici. Era și un medic pe ambulanță”, a declarat doctorul Liviu Bătineanu.