Liviu Dragnea, audiat peste 6 ore în dosarul angajărilor fictive: Am aflat azi dimineaţă că Bombonica Prodana a plătit prejudiciul

Liviu Dragnea a ajuns, miercuri dimineaţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a fost citat pentru audieri în dosarul în care este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, alături de fosta sa soţie şi de foşti angajaţi ai DGASPC Teleorman. La sediul ICCJ s-au adunat mai mulţi contestatari ai săi şi au fost mobilizaţi zeci de jandarmi. La termenul de miercuri, Bombonica Prodana a transmis prin avocatul său un document prin care anunță judecătorii că a plătit prejudiciul în acest dosar şi cere încetarea procesului în ceea ce o privește.

RomaniaTV.net
21 mart. 2018, 07:53

UPDATE: Audierile în dosarul lui Liviu Dragnea de la ICCJ s-au încheiat. Şeful PSD a declarat, la plecarea de la ICCJ, că a aflat abia miercuri dimineaţă că fosta lui soţie a plătit prejudiciul.

„Nu mă consultă, nu m-a consultat. Doamne ferește, nu sunt supărat, e strategia ei, a avocaților. Am aflat că a plătit prejudiciul azi-dimineață”, a spus Liviu Dragnea, la plecarea de la ICCJ.

UPDATE: Liviu Dragnea a făcut declaratii în fața judecătorilor. Este ultima audiere în dosarul în care preşedintele PSD este acuzat că a angajat fictiv două activiste de partid în instituţia condusă de fosta lui soţie. Liviu Dragnea însuşi a cerut să dea declaraţie abia după ce toţi martorii şi ceilalţi inculpaţi şi-au spus punctul de vedere în faţa instanţei.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus, miercuri, în faţa magistraţilor ÎCCJ, că a citit codurile penale, dar că doreşte să i se se explice de ce este trimis în judecată pe baza unor „bârfe la şpriţ”, menţionând că înţelege că a rămas ţinta DNA.

„Aşa cum v-am spus am citit dosarul, rechizitoriul, codurile penale şi aş vrea să mă ajutati să înţeleg de ce sunt trimis în judecată pe baza unor zvonuri, bârfe la şpriţ, fără probe”, a spus Liviu Dragnea în încheierea audierii sale de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în dosarul DGASPC Teleorman, în care acesta este acuzat de fapte de corupţie.

 

Întrebat de către judecător dacă mai are ceva de adăugat, Dragnea a răspuns: „Atât. Ce sa mai înţeleg, că am rămas ţinta DNA-ului?”.

„Nu folosesc procedura simplificată şi nici nu vreau să utilizez dreptul la tăcere. Eu am înţeles partea DNA şi acuzaţiile din rechizitoriu şi le răspund categoric, deoarece mă consider nevinovat. În perioada 2006-2012 eram preşedinte al CJ Teleorman şi preşedinte al PSD Teleorman. Nu a existat nicio relaţie privilegiată cu Botorogeanu şi Stoica. Pe Botorogeanu o ştiam dinainte de 2004 de la partid, pentru că lucra la unul dintre birourile parlamentare. Pe Stoica am cunoscut-o când am avut o discuţie la un congres, cu mai mulţi colegi, unde venise şi presa locală. Se discutau chestiuni politice. Au venit câteva păreri din partea reprezentanţilor presei că PSD Teleorman ar avea nevoie de o mai bună reprezentare. Şi reacţia noastră firească a fost să ne dea idei. A fost în 2005-2006. În glumă, cred, cei din presă au spus că ideile pentru comunicare ne costă, iar eu am spus că nu avem bani pentru a aface astfel de plăţi şi nici pentru angajări. La nivelul unei organizaţii de partid nu există o organigramă sau program de lucru”.

Citeşte şi: Dragnea, în faţa magistraţilor: Am rămas ţinta DNA. De ce am fost trimis în judecată fără nicio probă, ci doar în baza unor bârfe

UPDATE Anisa Niculina Stoica, una dintre angajatele DGASPC Teleorman menţinută în funcţie şi plătită deşi lucra de fapt la organizaţia PSD, a declarat, miercuri, la instanţa supremă, unde urmează să fie audiat şi liderul PSD, Liviu Dragnea, că ea nu a cerut nimănui să fie angajată pe vreun post, că lucra în presa locală şi că Liviu Dragnea i-a propus colaborarea cu PSD, tot el fiind şi cel care i-a spus că va fi angajată la DGASPC, temporar, pentru a încasa un salariu, în condiţiile în care la PSD nu era plătită, scrie News.ro. Ea a mai spus că a fost o situaţie confuză pentru ea, că a întrebat unde va lucra, de fapt, şi că i s-a răspuns că la partid.

Audierile continuă.

UPDATE Bombonica Prodana a transmis prin avocatul său un document prin care anunță judecătorii că a plătit prejudiciul în acest dosar, de peste 108.000 lei. De asemenea, fosta soție a lui Liviu Dragnea cere în acest fel încetarea procesului în ceea ce o privește. Urmează ca judecătorii să discute această solicitare, scrie Digi24.ro.

Şedinţa de judecată a început la 10.00, iar Liviu Dragnea a ajuns cu puţin timp înaintea acestei ore. La sediul ICCJ a fost mobilizat un număr mare de jandarmi, iar Liviu Dragnea şi-a făcut drum cu greu printre jurnalişti. El nu a făcut nicio declaraţie.

În faţa instanţei supreme s-au adunat şi mai mulţi contestatari ai liderului PSD.

_______________

 

În 15 februarie, instanţa supremă a stabilit ca Liviu Dragnea să fie audiat pe 21 martie, în aceeaşi zi cu cei trei inculpaţi care şi-au recunoscut vinovăţia în acest dosar – Adriana Botorogeanu, Gheorghe Nicuşor şi Anisa Stoica. De asemenea, ar urma să fie audiaţi şi trei martori propuşi de Liviu Dragnea – Silvia Oprescu (secretar al CJ Teleorman), Liliana Magheru (director în CJ Teleorman) şi Timotei Stuparu (secretarul PSD Teleorman).

Citeşte şi: Instanţa supremă judecă astăzi procesele lui Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Gabriel Oprea