Liviu Dragnea a contestat din închisoare alegerea Vioricăi Dăncilă la şefia PSD. Dumitru Buzatu: Dacă se admite, facem alt congres

Liviu Dragnea a depus o cerere de intervenție în instanță, în care solicită anularea alegerii Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor în funcțiile de președinte, respectiv secretar general PSD. Dragnea motivează că alegerea conducerii s-a făcut pe baza unor modificări la statutul partidului care nu au intrat în vigoare. Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat că "dacă se admite contestația, facem alt congres". Vineri se aşteaptă decizia instanţei.

08 aug. 2019, 11:06
Liviu Dragnea a contestat din închisoare alegerea Vioricăi Dăncilă la şefia PSD. Dumitru Buzatu: Dacă se admite, facem alt congres

UPDATE: Judecătorii au amânat pronunțarea pentru vineri. Flavia Teodosiu a refuzat să vorbească la ieșirea din instanță spunând că nu are mandat de la Liviu Dragnea să facă declarații.

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a declarat, joi, la ieșirea de la Tribunalul București, că nu a susținut că alegerea Vioricăi Dăncilă în fruntea PSD ar fi ilegală, refuzând să dea mai multe detalii despre sesizarea fostului președinte PSD, care vizează deciziile luate la Congres.

„Nu am de unde să știu (dacă Liviu Dragnea va avea câștig de cauză -n.r.). Nu asta am susținut (că ar fi ilegală alegerea Vioricăi Dăncilă în fruntea PSD -n.r.) și nici nu am ce să susțin aici, la dumneavoastră. (Liviu Dragnea -n.r.) așa a făcut, așa a considerat. Nu am un mandat să fac declarații”, a declarat avocata lui Liviu Dragnea, la ieșirea de la Tribunalul București.

Flavia Teodosiu a refuzat să explice dacă sesizarea depusă de Liviu Dragnea vizează alegerea noii conduceri PSD sau altceva.

Tribunalul București trebuia sa judece joi contestația depusă de Liviu Dragnea și care vizează deciziile luate la Congres, însă o pronunțare asupra acesteia a fost amânată de magistrați pentru vineri.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a depus în instanță o cerere de intervenție, în calitate de intervenient principal, în contradictoriu cu PSD, prin cabinetul avocatului Flavia Teodosoiu, pentru anularea alegerii Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor la Congresul PSD în funcțiile de președinte, respectiv secretar general PSD, potrivit documentelor consultate de Știripesurse.ro.

În cererea depusă în instanță, Liviu Dragnea cere respingerea cererii de inscriere in Registrul partidelor politic de la Tribunalul Bucuresti a rezultatului alegerii ca presedinte al PSD a Viorica Dancila ‘pe motiv de ilegalitate si nestatuaritate a alegerii, datorita faptului ca alegerea sa ca Presedinte al PSD s-a facut de catre delegatii la Congresul PSD din 29 iunie in baza modificarilor de Statut votat tot in acel congres dar neinscrie la Tribunalul Bucuresti’. 

De asemenea, Liviu Dragnea cere respingerea cererii de inscriere in Registrul partidelor politic de la Tribunalul Bucuresti a rezultatului alegerii ca secretar general al PSD a lui MIhai Fifor.

Surse din conducerea PSD spun că solicitarea adresată instanței de Liviu Dragnea este „o aberație” și că instanța a rămas joi în pronunțare.