Liviu Dragnea a explicat de ce s-a apucat să gătească online: „Îmi vine greu să stau deoparte” (VIDEO)

Liviu Dragnea a ieșit la declarații, după ce a ieșit din închisoare și a devenit influencer pe YouTube și pe TikTok. Bucătarul Liviu Dragnea a explicat că pur și simplu nu poate sta deoparte de viața publică. 

02 mai 2023, 10:39
Liviu Dragnea a explicat de ce s-a apucat să gătească online: „Îmi vine greu să stau deoparte” (VIDEO)

Liviu Dragnea susține că ideea de a găti pe internet a venit spontan. Totuși, a recunoscut că odată cu popularitatea în creștere, „s-ar putea” să-i vină „niște idei”.

Mai mult, fostul șef al PSD, baron de Teleorman, susține că „sistemul” pregătește un regim apropiat de cele totalitare.

„În spatele acelei rețete s-a ascuns foarte multă sinceritate și emoții. Aș putea să inventez, să spun că în spate a fost o strategie foarte elaborată. Nu, pur și simplu am început aventura. În schimb, este posibil ca după ce am văzut cum merge, cu evoluează, s-ar putea să-mi vină niște idei. S-ar putea să-mi vină niște idei, să fac altceva.

De stat deoparte îmi vine foarte greu să stau deoparte. În primul rând pentru că este foarte rău ce se întâmplă azi în țară. E foarte rău. Unii conștientizează, cei mai mulți, alții nu conștientizează, dar aproape – foarte puțini își dau seama cât de rău va fi în viitorul apropiat, adică peste câțiva ani. Această evoluție a răului în România nu se oprește, va fi din ce în ce mai rău. Sunt legi, proiecte de legi care sunt depuse în Parlament care se elaborează, care merg către construirea unei societăți închise, nu deschise, unei societăți unde guvernul – sistemul să aibă control total asupra individului, urmând ca ulterior să nu se mai poată vorbi despre drepturi încălcate”, a comentat Liviu Dragnea, pentru theXclusive.

În plus, Dragnea a ținut să-i transmită Jamilei mulțumiri pentru cuvintele apreciative pe care bucătăreasa online i le-a adresat politicianului.

 

Liviu Dragnea și Ordonanța 13

 

Întrebat dacă prin intermediul Ordonanței 13 Liviu Dragnea a dorit să scape de închisoare, celebrul politician a explicat:

„Oameni buni, în primul rând România e singura țară din lumea civilizată în care există o astfel de infracțiune în Codul penal – abuzul în serviciu. Nu mai există nicăieri! 

Ideea de infracțiune, ca omul să meargă la închisoare când sunt prejudicii presupuse sau reale de o anumită sumă, în celelalte țări e o chestiune pentru latura civilă și se judecă astfel încât ca cel care a produs prejudiciul să dea banii. Ideea de a băga un cetățean la închisoare în celelalte țări nu e luată cu atâta ușurință și plăcere cum e la noi. 

Și bineînțeles, lumea e manipulată la noi. Noi avem în continuare această problemă (…) Când CCR a vorbit despre un prag s-a gândit la un prag pentru consecințe deosebit de grave. Sunt chestiuni administrative care se pot judeca în instanță. 

S-a ajuns în situația în care au încercat acum să se apropie cât de cât de o situație mai normală, mai apropiată de lumea civilizată, dar au dat înapoi imediat, pentru că i-a speriat sistemul, pentru că trebuie să rămână acel satâr – abuzul în serviciu. 

Celelalte competențe care vor fi date SRI-ului, de a putea face cercetări penale, vor face ca România, sistemul să poată lua de pe stradă pe oricine, oricând și pentru orice”, a mai declarat Liviu Dragnea, potrivit sursei citate.

În plus, Dragnea a mai povestit că protestele organizate în Piața Victoriei au fost regizate și coordonate de câteva grupuri de interese, care au provocat jandarmii, la care s-au alăturat cetățeni bine intenționați. Fostul șef al PSD a concluzionat: nu a dat ordin să se intervină în forță.