Liviu Dragnea, acuzaţii grave la adresa lui Klaus Iohannis: La summit a încercat să forţeze ceva împotriva ţării, să obţină sancţiuni

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat duminică seara, la România TV, că preşedintele Klaus Iohannis ar fi încercat la summit-ul de la Sibiu să obţină din partea Comisiei Europene replici dure la adresa României, pentru a lovi în PSD şi în guvernul Dăncilă.

12 mai 2019, 17:04
Liviu Dragnea, acuzaţii grave la adresa lui Klaus Iohannis: La summit a încercat să forţeze ceva împotriva ţării, să obţină sancţiuni

Avem informaţii, vin de vreo două zile, că Iohannis a insistat la membri din Comisia Europeană care au fost prezenți la Sibiu, să vină din nou cu ceva împotriva României. El dorea ceva prin care să atace PSD și Guvern. Dacă sunt reale aceste informații înseamnă că președintele României lucrează în mod explicit împotriva României. Să vedem dacă se vor adeveri.

În România, aproape toate structurile de forță sunt la cheremul lui Iohannis. Ei îl sprijină pe Iohannis, pe lângă lege. El este disperat pentru că la alegerile prezidențiale votează toți românii și nu mai merge păcăleala. Ce poate să spună că a făcut în acest mandat?”, a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

Citeşte şi CP Tăriceanu: Referendumul e o frumoasă diversiune făcută de Iohannis. Vrea să fure startul pentru alegerile prezidenţiale

Liderul PSD consideră că preşedintele Iohannis este un om sla, iar acum face campanie electorală pe banii publici. „Iohannis este un om slab, dar un om perfid și disperat pentru că după 4 ani și jumătate de mandat nu poate prezenta nimic din ceea ce a făcut. Va veni momentul adevărului și încearcă să inventeze o temă care să-i aducă susținere, la fel ca în 2014. Vrea să reîncălzează ciorba asta încă o dată. Este disperat pentru că partidul lui stă foarte prost în sondaje. Ei au făcut asta și în 2016 când s-au păcălit unii pe alții că stau bine, au umflat sondajele.

Și eu, și PSD-ul susținem referendumul. Iohannis încearcă să mobilizeze niște oameni care nu ar fi votat să vină la vot. Este perfidă strategia de a-i pune pe oameni să voteze pentru o temă care nu există. Iohannis face campanie pe bani publici. El pune SPP-iștii, lunetiștii pe clădiri. Spune că nu are nevoie de jandarmi, păi el nu are nevoie de jandarmi pentru că noi nu trimitem echipe de bătăuși după ei, așa cum face PNL„, a mai afirmat Liviu Dragnea.

Întrebat de ce nu reacţionează instituţiile statului, Dragnea a răspuns: „Pentru că au cizma pe grumaz de la Iohannis, prin oamenii lui. E simplu. E dur, e dureros ce spun acum, dar asta e realitatea„. Liderul social-democraţilor a fost întrebat dacă şeful statului controlează autorităţile statului, el precizând că Iohannis este mai rău decât era Traian Băsescu. „Da, bineînţeles. E mai rău decât era Băsescu, nu credeam că o să ajung să spun asta. E mai rău decât era Băsescu. Noi am început, adică am început acest proces şi ies la iveală foarte multe abuzuri, ies unul după altul, încep oamenii să vorbească, dar procesul nu e finalizat. Disperarea este şi mai mare pentru că Iohannis şi ai lui ştiu că dacă până la urmă iese la iveală tot adevărul, nu-i mai poate scăpa nimeni să nu răspundă pentru ce s-a întâmplat în această ţară, în aceşti ani de zile”, a mai spus Liviu Dragnea.