Liviu Dragnea, anunţ surpriză la CEx privind candidatura la alegerile prezidenţiale. Firea: Pentru PSD ar fi un moment istoric negativ

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a făcut un anunţ-surpriză în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului. Dragnea le-a spus colegilor că nu va candida la alegerile prezidenţiale din 2019. Informaţia a fost confirmată şi primarul Capitalei. Gabriela Firea a spus că Liviu Dragnea a anunţat  că s-ar putea să existe un candidat comun PSD-ALDE la prezidenţiale în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu. Firea a mai spus că Tăriceanu ar fi un preşedinte de ţară extraordinar, dar pentru PSD ar fi un moment istoric negativ, pentru că social-democraţii au avut întotdeauna un candidat la preşedinţie.

RomaniaTV.net
01 sept. 2018, 13:17
Liviu Dragnea, anunţ surpriză la CEx privind candidatura la alegerile prezidenţiale. Firea: Pentru PSD ar fi un moment istoric negativ

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, că liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că nu va candida la alegerile prezidenţiale din 2019 şi că s-ar putea să existe un candidat comun PSD-ALDE – Călin Popescu Tăriceanu. Ea a spus că Tăriceanu ar fi un preşedinte de ţară extraordinar, dar pentru PSD ar fi un moment istoric negativ, pentru că social-democraţii au avut întotdeauna un candidat la preşedinţie.

„Domnul primar de la Sectorul 3, Robert Negoiţă, i-a spus domnului preşedinte că eu nu spun clar şi explicit că nu candidez la preşedinţia României, iar pentru asta sunt un pericol în acest sens, deşi eu am spus clar că nu vreau să candidez şi că nu vreau să preiau partidul. Şi atunci, şi domnul preşedinte a spus că nu candidează şi că s-ar putea să avem un candidat comun PSD-ALDE în persoana domnului Tăriceanu, lucru care mă bucură”, a declarat Gabriela Firea la finalul şedinţei CEx de la Neptun.

Ea a relatat că la acest anunţ făcut în sala de şedinţe doar câteva persoane au aplaudat, ceea ce a fost „o reacţie grăitoare”.

Firea a explicat că liderul ALDE ar fi un preşedinte bun, însă ca PSD-ALDE să aibă un singur candidat ar fi un „moment istoric la modul negativ” pentru social-democraţi, pentru că ei întotdeauna au avut un candidat la preşedinţie.

„Eu îl respect foarte mult pe domnul Tăriceanu şi ar fi un preşedinte de ţară extraordinar, dar pentru PSD, pentru sutele de mii de membri, a ajunge în situaţia în care să nu aibă un candidat viabil şi să se bucure că are alternativă la un partener de guvernare cu un scor mult mai mic în sondaje, este un moment de mare tristeţe, este un moment istoric la modul negativ. Întotdeauna PSD, stânga din România a avut un candidat la preşedinţie. Este dreptul românilor să voteze pe cine consideră că este bun ca preşedinte”, a mai spus Firea.

Senatorul PSD Niculae Bădălău a declarat, sâmbătă, înaintea şedinţei CExN al partidului, că nu este exclus ca preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, să fie candidatul comun al coaliţiei de guvernare la alegerile prezidenţiale, despre care a spus că „e un om cu viziune, un om echilibrat şi ar fi extrem de bun”. 

„În istoria PSD a existat o cutumă în care preşedintele partidului a candidat. În acelaşi timp, am avut şi în cadrul USL, dacă vă mai amintiţi, un protocol în care domnul Crin Antonescu, din partea PNL, era candidatul la preşedinte al alianţei, guvernarea, premierul, revenind la PSD. Şi în momentul actual suntem într-o alianţă şi nu este exclus ca domnul Tăriceanu să fie candidatul nostru, urmând în continuare ca PSD să aibă premierul. Domnul Tăriceanu este un om cu viziune, un om echilibrat, un om care ar fi extrem de bun pentru preşedinţia României şi pentru români”, a spus Bădălău. 

Senatorul social-democrat Niculae Bădălău consideră că premierul Viorica Dăncilă ar trebui să le ceară miniştrilor să muncească mai mult, completând că Dăncilă ar trebui „să dea cu pumnul în masă”.