Procesul lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive, amânat pentru 2019

Publicat: Miercuri, 19 Decembrie 2018 08:00 // Actualizat: Miercuri, 19 Decembrie 2018 18:56 // Sursa: romaniatv.net

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pentru 21 ianuarie 2019 judecarea dosarului angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. Acesta a fost primul termen şi, pentru că nu s-au adminstrat probe, la începutul lui 2019 ar putea fi tras la sorţi un nou complet de cinci judecători, conform legii.

Foto: agerpres.ro

UPDATE Acelaşi complet va judeca şi termenul din ianuarie.

UPDATE Liviu Dragnea urma să fie fi judecat miercuri de Completul Penal 2, care, în urma tragerii la sorţi desfăşurate săptămâna trecută, are următoarea componenţă: Encean Simona Daniela, Rog Lucia Tatiana, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana, Popa Rodica Aida.

Instanţa a decis miercuri să amâne pentru 21 ianuarie 2019 judecarea dosarului angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare are loc miercuri.

La următorul termen, în ianuarie 2019, completul ar putea fi altul, întrucât, conform legii, la începutul anului ar urma să aibă loc o nouă tragere la sorţi a completurilor de cinci judecători.

Motivul amânării de la termenul de miercuri este absenţa apărătorilor unora dintre acuzaţi.

Liviu Dragnea nu a fost prezent la termenul de miercuri, fiind reprezentat de avocat. Au lipsit, de asemenea, mai mulţi inculpaţi şi avocaţi din oficiu.

_______

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are programat, miercuri, primul termen de judecată în dosarul DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, după ce a fost repartizat la noul complet de cinci judecători.

Pe 13 decembrie, dosarul în care este judecat Liviu Dragnea a fost repartizat la completul 2 penal de la Instanţa supremă şi s-a stabilit primul termen pentru 19 decembrie. Acest complet este format din cinci judecătoare: Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera şi Rodica Aida Popa.

Dacă la termenul de azi se vor efectua acte de judecată (administrare de probe, audieri de martori etc.), actualul complet va rămâne să judece dosarul pânăla capăt. Dacă însă se amână începerea judecării pentru anul viitor, se va trage la sorţi un nou complet de 5 judecători la începutul lui 2019, conform legii.

Pe 5 decembrie, Secţia pentru judecători a CSM a recomandat ca Instanţa supremă să efectueze o nouă tragere la sorţi a completurilor de 5 pentru anul 2018, dar şi mărirea numărului acestor completuri de la 4 la 6 (3 în materie penală şi 3 în materie civilă).

Pe 21 iunie, Înalta Curte l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvărşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a două angajate, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Decizia nu este definitivă şi a fost atacată cu apel.

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei PSD Teleorman.

DNA susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman. 

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 dec 10:44
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
Care e " Inima Zburdalnica zis Motociclistul", că nu sânt informată?

N-aveți, dragă, gloanțe pe la deVESELU, ca să mi-i veseliți pe toți cârnații cu lăbărțatele lor, de la mumă la tată!?!
19 dec 09:37
Răspunde | Votează email 0 email
Mihai
Abia a urlat batranul Mascul Alpha Ilici Bolsevilici, batran dar inca Alpha, si Haita PSD s-a si regrupat lasandu-l pe dinafara, in bratele Justitiei, pe tanarul Mascul Alpha Liviu, ranit din dragoste de bani, care punea intreaga Haita in pericol.Urletul, adresat in special Haitei din teritoriu, a mobilizat "cadrele de nadejde" si le-a pus in garda ca alte Haite stau la panda sa le devoreze elctoratul.Acum Haita are deocamdata un nou Mascul Alpha de avarie, pe Inima Zburdalnica zis Motociclistul, pe care sa-l urmeze pana cand urletul se va auzi iarasi sa le spuna de cine sa asculte intreaga suflare PSD-ista dupa ce Motociclistul va fi si el ascuns de Justitia cea legata la ochi.Asadar, Dragnea a ramas singur fara cartuse in fata judecatorilor in ajun de Craciun.Acum vom vedea daca si pe el il va executa Ilici Bolsevilici in prima zi de Craciun ca pe Ceausescu, in fata unui pluton de executie format din 5 judecatori.Oricum, Mr. Teleormen, te-au ciuruit ! La multi ani cu executare !
19 dec 09:06
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
Dar, DE CE s-o mai duce la NOUL COMPLET puchinosu?

Nu este CLAR că pană acuma au avut timp să priceapă unde atârnă barosu?


Ce le-o mai țâțâi OSU când, rozându-l, îi măsoară țestosu!
1
EUR
4.7612
RON
26 May
noapte 13 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H