Liviu Dragnea, aşa cum nu l-aţi mai văzut până acum. Şeful PSD a îmbrăcat un port tradiţional din Teleorman VIDEO

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, s-a îmbrăcat într-un costum popular din Teleorman. Şeful PSD participă la Ziua Naţională a Costumului Popular, la Năsăud. 

RomaniaTV.net
14 mai 2017, 11:59

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a îmbrăcat în costum popular alături de alţi 10.000 de oameni adunaţi la Năsăud pentru a intra în Cartea Recordurilor cu cel mai mare număr de oameni îmbrăcaţi în costume tradiţionale. Evenimentul a avut loc, duminică, de Ziua Costumului Popular.

„Astăzi am fost alături de cei peste 10 000 de oameni îmbrăcaţi în portul tradiţional, care şi-au propus ca, de Ziua Costumului Popular, să intre în Cartea Recordurilor. O onoare şi o mândrie pentru mine!”, a scris, Liviu Dragnea pe Facebook.

Alături de Dragnea au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenţ, europarlamentarul Victor Negrescu şi secretarul de stat în Ministerul Culturii, cântăreţul de muzică populară Alexandru Pugna.

Liviu Dragnea a ales să poarte de Ziua Naţională a Costumului Popular un port tradţional din Teleorman. Preşedintele PSD a făcut şi câteva dezvăluiri în legătură cu tradiţia de a purta costum popular. El a povestit că atunci când era mic purta cu mândrie portul tradiţional, ba mai mult, în şcoală, a făcut parte şi dintr-un ansamblu. 

Ziua Națională a Portului Tradițional din România se sărbătorește în cea de-a doua duminică din luna mai, respectiv la 14 mai 2017.

Legea 102/2015, publicată în Monitorul Oficial din 13 mai 2015, prevede ca această zi să prilejuiască organizarea de evenimente cultural-artistice, sociale și educative, prin care să „se evidențieze valorile inestimabile pe care le reprezintă costumele tradiționale specifice fiecărei zone”.