Liviu Dragnea beneficiază de recursul compensatoriu. Când iese fostul lider PSD din închisoare

Publicat: Vineri, 13 Decembrie 2019 06:03 // Actualizat: Vineri, 13 Decembrie 2019 10:51 // Sursa: romaniatv.net

Comandantul penitenciarului Rahova, Denis Darie, a confirmat pentru G4media.ro faptul că toată închisoarea de maximă siguranță din București a fost clasificată de fostul ministru al Justiției Tudorel Toader drept ”necorespunzătoare”.

Toți deținuții de la Rahova, inclusiv Dragnea, Blejnar și Mazăre, beneficiază de recursul compensatoriul, adică li se scad 6 zile pe lună din pedeapsa executată "în condiții necorespunzătoare".

Dragnea, Mazăre și Blejnar au refuzat să își dea acordul ca să aflăm câte zile-câștig au pâna acum, ca urmare a recursului comensatoriu, dar și a altor activități "social-educative" de îndreptare. Nu e prima oară când fac acest lucru. În vară ei au refuzat să se publice ce recompense au primit în penitenciar, câte permisii, vizite și pachete au primit.

Potrivit legii, deținutul trebuie să își dea acordul pentru comunicarea de către Administrația Națională a Penitenciarelor a informațiilor din dosarul lui de penitenciar.

Liviu Dragnea rămâne după gratii. Înalta Curte a respins contestaţia în anulare VIDEO UPDATE 

Liviu Dragnea este în penitenciar din 27 mai 2019, deci de aproape 8 luni, așa că lui i-au fost scăzute din pedeapsă până acum 48 de zile.

Dragnea a primit o pedeapsă cu executare de 3 ani și 6 luni, prin urmare, teoretic, ar trebui eliberat în noiembrie 2023, după (în jur) de 1277 de zile. Însă, potrivit legii, orice deținut poate fi eliberat din penitenciar pe bună purtare, la 2/3 din pedeapsă.

Potrivit liderului sindical din penitenciare, Sorin Dumitrașcu, recursul compensatoriu îl ajută pe deținut să își scadă pedeapsa cu o cincime și, prin urmare, să îndeplinească mult mai repede fracția de două treimi și să intre în comisia de liberări condiționate.

O cincime din pedeapsa lui Dragnea înseamnă în jur de 255. Prin urmare, mai rămâne cu 1022 de zile de executat. 2/3 din 1022 înseamnă în jur de 340 de zile, deci Liviu Dragnea ar putea ieși din penitenciar după 682 zile, adică în mai puțin de 2 ani, potrivit calculelor g4media.ro.

Aceasta dacă nu mai câștigă zile reduse din pedeapsă pentru că muncește la atelierul auto sau participă la alte activități în penitenciar. Una peste alta, estimativ, fostul lider PSD ar putea părăsi penitenciarul cel târziu la sfârșitul lui 2020 sau începutul lui 2021.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
eliberare Liviu Dragnea Liviu Dragnea Rahova recurs compensatoriu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 dec 10:37
Răspunde | Votează email 0 email
Constantin Gadea
O COMISIE ORBAN BUGETARA. Sa stabileasca urgent cate miliarde de euro a furat banda politica Dragnea- Tariceanu (notata BDT) din PIB, in cei trei ani de guvernare: 2017, 2018 si 2019, cu cele trei guverne rulate de PSD +ALDE in anii respectivi. Eu dau un singur exemplu edificator de modul cum s-au tocat banii dupa principiul…fiindca putem. Legea prevede o alocare maxima de 0,04% din PIB pentru subventionarea partidelor politice. PSD+ ALDE a alocat 30 de milioane lei in 2017, 170 mil. de lei in 2018 si 403 mil de lei in 2019, de aproape 14 ori mai mult in 2019 decat in 2017. A fost de fapt un tun, prin care PSD ar urma sa primeasca in acest an o suma astronomica de 233 milioane de lei (tocmai buni pentru alegerile din anul urmator) si PNL 23 mil, USR 7 mil, Alde 6 mil, PMP 3,5 mil. Rezultatele Comisiei Orban urmand sa fie trimise DNA si publicate in presa, ca sa afle poporul cum ne-a jefuit PSD+ALDE si cu cate miliarde de euro a indatorat tara in numai trei ani, fara sa construiasca nimic in Romania. Cate sute de milioane de euro a furat Dragnea cu Tel Drum, incepand din 2002 ? Cate sute de milioane de euro reprezinta pana in prezent, prejudiciul adus tarii de Tariceanu, prin Afacerea Sterling, care a constat in semnarea HG nr.1446 si a anexei secrete 11 din 12 noiembrie 2008, prin care premier Tariceanu a modificat vechiul contract incheiat de Stolojan cu altul foarte dezavantajos pt Romania. De asemenea, trebuie recuperati banii care trebuiau achitati statului pentru prejudicii aduse Romaniei de catre infractorii eliberati din puscarii, cum este cazul lui Dan Voiculescu, care nu a achitat statului suma de 60 de milioane de euro, stabilita in procesul ICA. Voiculescu mai are de restituit statului intre 250 de milioane si 300 de milioane (de dolari) in Afacerea Crescent, asa cum a stabilit Comisia parlamentara cu specialisti canadieni in 1990. Intrebati-l pe Voiculescu: DE UNDE A AVUT 230 de milioane de dolari, cat au costat cele trei companii pe care si le-a infi
13 dec 09:55
Răspunde | Votează email 0 email
oprea florica
Dragnea poate sa ramina ain puscarie fiinca este foarte vinovat atit in protestul dela 10 august cit si in dosarul Teldrum si insula beligna sa nu isi fac vise ca merita sa stea acolo pentru ce rau a facut Rominiei
13 dec 09:47
Răspunde | Votează email 0 email
oprea florica
Dragnea poate sa ramina ain puscarie fiinca este foarte vinovat atit in protestul dela 10 august cit si in dosarul Teldrum si insula beligna sa nu isi fac vise ca merita sa stea acolo pentru ce rau a facut Rominiei
1
EUR
4.7786
RON
23 Jan
noapte 0 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H