Liviu Dragnea CANDIDEAZĂ la şefia PSD: „Mă aştept să primesc votul lui Victor Ponta” VIDEO

Liviu Dragnea va candida la şefia PSD. Dragnea a anunţat, marţi, că va cere, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, votul de încredere al colegilor săi pentru a prelua preşedinţia interimară a partidului. Pentru locul lăsat liber de Victor Ponta la vârful PSD, Dragnea va intra în cursă împotriva Rovanei Plumb. 

21 iul. 2015, 14:03
Liviu Dragnea CANDIDEAZĂ la şefia PSD: „Mă aştept să primesc votul lui Victor Ponta” VIDEO

Social-democrații se reunesc, miercuri, în ședința Comitetului Executiv Național (CExN) pentru a-și alege liderul interimar, după ce premierul Victor Ponta s-a retras de la conducerea PSD.

Doi lideri și-au anunțat până marți intenția de a prelua atribuțiile de președinte al PSD: fostul președinte executiv Liviu Dragnea, în prezent coordonator politic, și președintele Consiliului Național, ministrul Rovana Plumb.

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, şi-a anunţat marţi decizia de a intra în cursa pentru şefia interimară a PSD.

„În urma discuțiilor pe care le-am avut în ultimele zile cu foarte mulți colegi, majoritatea din Comitetul Executiv Național, dar și colegi din teritoriu, am decis ca mâine (miercuri — n.r.) să cer votul de încredere al colegilor din CExN, pentru a prelua atribuțiile președintelui PSD în urma demisiei dlui Victor Ponta.

Dacă mâine colegii îmi vor acorda încrederea, acest vot va fi urmat de un plan de acţiuni, atât politice cât şi administrative, care să pregătească toamna politică. De asemenea, un plan de acţiuni serioase în teritoriu şi implicarea unor colegi din conducerea partidului într-o echipă care să aibă mai multe atribuţiuni efective, „ spus Liviu Dragnea.

Întrebat pe ce sprijin se bazează, Dragnea a spus: „Eu nu fac calcule. Am văzut tot felul de agenți electorali, ultimul agent electoral este doamna Elena Udrea, de asemenea am văzut mai multe scenarii.

Ce vă pot spun este că de mâine trebuie să înceteze  tipul acesta de acțiuni şi  de atitudine. Acest tip de acţiuni poate au fost folosite înainte ca eu şi Victor Ponta să preluam conducerea partidului în 2010.  Nu este admisibil să vrei să ceri încrederea colegilor din propriul partid,  folosind instrumente și oameni politici din afara partidului. Orice coleg care s-a gândit să folosească astfel de mijloace ar trebui să se gândească la sutele de mii de membri ai partidului. Ca şi mine, toţi doresc ca Victor Ponta să rămână la guvernare, să rămână în funcţia de prim ministru şi să continue programele bune„, a declarat Dragnea.

CITEŞTE ŞI Cine intră în cursa pentru şefia PSD. Firea: „Sunt posibile SURPRIZE”. Numele vehiculate

Dragnea a adăugat că a stabilit cu oamenii din partid cu care a discutat că „cea mai buna formulă este cea a unei echipe în care pot intra mai mulţi oameni”

„Nimeni nu poate conduce singur acest partid. Este greşit să cumulezi mai multe funcţii într-o mână. Nu este în regulă”, a precizat Dragnea. 

Acesta a completat că, în luarea deciziei, a contat convingerea că, prin implicarea sa şi formarea unei echipe serioase de conducere, partidul îşi poate recăpăta încrederea că în perioada următoare se va putea organiza serios pentru ca anul electoral 2016 să fie unul de succes.

Întrebat dacă a discutat cu Victor Ponta, Dragnea a spus: „Nu vreau sa il implic pe Victor Ponta in aceste discutii. Îl implica altii. Eu sunt prieten si camarad cu Victor Ponta  din 2010. Niciodată nu o să fac ceva împotriva lui Victor Ponta”.

Întrebat de numele vehiculate pentru şefia PSD, Dragnea a spus că „face parte dintr-o strategie gresita de campanie”: „Nu cred că mai există alte candidaturi”. 

Întrebat dacă se aşteaptă să primească votul lui Victor Ponta, Dragnea a răspuns: „Da, mă aştept să primesc votul lui Victor Ponta pentru că el a fost votat de mine tot timpul”.

În ceea ce priveşte organizarea Congresului, Dragnea a precizat că este nevoie de un nou Consiliu National. 

El a comentat şi condamnarea sa in Dosarul Referendumul: „Noi acum suntem intr-o situatie speciala si pentru o perioada strict limitata pana la Congres putem adopta decizii speciale si putem lua decizii care in mod normal nu ar fi luate.

Noi practic trebuie sa luam o hotarare foarte rapida. Atunci cand ai o batalie aduci la conducere oameni in care ai incredere ca pot castiga acea batalie. Dupa castigarea razboiului poti aduce alti oameni. Noua conducere legitima va fi insa la Congtres, cand va fi el poate in noiembrie, poate in februarie.”

CITEŞTE ŞI Elena Udrea: PSD e în degringoladă. Dragnea este omul opoziţiei

  Liviu Dragnea va candida împotriva Rovanei Plumb la şefia PSD. Rovana Plumb a anunțat prima că le va cere colegilor din CExN să o susțină și să se manifeste în continuare ca o „echipă unită”.

Este vorba doar de o poziție de președinte interimar. Desigur că sunt foarte mulți colegi care fac parte din Comitetul Executiv Național care au toate calitățile și sunt îndreptățiți să poată să ocupe această funcție. Sunt un om al echipei și i-am rugat pe colegii mei, dat fiind faptul că mi-am angajat această responsabilitate, să mă susțină să putem să mergem mai departe”, a declarat Rovana Plumb.

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD este convocat, miercuri, la ora 15.00.