Liviu Dragnea cere să fie eliberat pentru că s-a vaccinat: „Am suportat şi îndurat toate abuzurile 9 luni de zile!”

Liviu Dragnea a spus miercuri, în faţa judecătorilor, la audierea prin videoconferinţă, că a îndurat "toate abuzurile în 9 luni de zile" şi nu înţelege de ce nu este eliberat condiţionat. Judecătorii au stabilit că pronunţarea în acest caz va fi dată joi, 27 mai.

26 mai 2021, 10:43
Liviu Dragnea cere să fie eliberat pentru că s-a vaccinat: „Am suportat şi îndurat toate abuzurile 9 luni de zile!”

Liviu Dragnea şi-a pledat cauza în faţa instanţei. „Sunt o persoană care nu are un comportament jignitor, am suportat şi îndurat toate abuzurile în 9 luni de zile, muncă, hrană, sănătate, asistenţă juridică.

Nu am avut nicio reacţie violentă, am participat la toate cursurile pe care le-am cerut. Mi-au zis că sunt prizonierul propriei mele educaţii.

Nu am înţeles de ce am fost adus aici şi nu înţeleg de ce nu beneficiez de eliberare condiţionată”, a spus, miercuri, Dragnea, în faţa judecătorilor. Întrebat de judecător dacă a înţeles sentinţa, condamnarea, fostul şef PSD a replicat că a „înţeles perfect”.

Totodată, el a mai precizat şi că este vaccinat anti-COVID.

Liviu Dragnea ar putea fi eliberat condiționat, Tribunalul București anunţă sentinţa joi

Dialogul lui Dragnea în instanţă, prin videoconferinţă: 

Dragnea: tot ce a spus doamna avocat este susţinut de mine, mă refer la o parte din ce am auzit la DNA, faptul că am avut o sancţiune, dacă vorbim de ea e vorba de o convorbire pe online între mine şi o persoană şi cu aprobarea penitenciarului.

Dragnea: sancţiunea mi-a fost dată şi se vorbeşte despre conţinutul convorbirii pentru că în România 2021 nu mai ai dreptul la păreri, că am criticat actuala clasă politică.

Dragnea: sunt şi vaccinat (i-a zis judecătorul să-şi dea masca jos)

Dragnea: sunt o persoană care nu are un comportament jignitor, am suportat şi îndurat toate abuzurile în 9 luni de zile, muncă, hrană, sănătate, asistenţă juridică

Dragnea: nu am avut nicio reacţie violentă, am participat la toate cursurile pe care le-am cerut. Mi-au zis că sunt prizonierul propriei mele educaţii!

Dragnea: am înţeles de ce am fost adus aici şi nu înţeleg de ce nu beneficiez de eliberare condiţionată

Judecător: care e opinia dvs cu privire la sentinţă? Ce aţi înţeles din sentinţa dvs?

Dragnea: puteţi să fiţi mai explicit?

Judecător: aţi înţeles ceva din condamnare?

Dragnea: am înţeles perfect.

Sursa: a3.ro

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Avocata lui Dragnea, reacție după decizia magistraților: ‘O hotărâre complet nelegală și neîntemeiată’.

Magistrații Tribunalului București au amânat decizia privind eliberarea condiționată a fostului lider PSD, Liviu Dragnea. Pronunțarea se va face joi. Avocata Flavia Teodosiu a declarat în fața jurnaliștilor că șansele ca Liviu Dragnea să fie eliberat mâine sunt de 100%, fiind îndeplinite toate criteriile prevăzute de lege.

„Am decis să fac o solicitare în sensul amânării acestei cauze, întrucât dispoziția legală prevăzută de Art.74, alin. 5 din Codul de Procedură Penală spune că dacă se va admite acea cerere a noastră de strămutare această hotărâre va fi desființată conform legii. Eu am apreciat că este util și firesc, și normal, și legal ca această instanță să amâne judecarea contestației. Instanța nu a admis cererea noastră, ne-a dat cuvântul pe fond. Eu am făcut toate apărările. Instanța fondului a pronunțat, din punctul nostru de vedere, o hotărâre complet nelegală și neîntemeiată, pornind în primul rând de la dispozițiile Dreptului național, cât și de la dispozițiile Dreptului european”, a spus Flavia Teodosiu.

Întrebată ce șanse sunt ca Liviu Dragnea să fie eliberat mâine, Teodosiu a răspuns: „În mod normal, după părerea mea, șansele sunt de 100%, având în vedere că sunt îndeplinite toate condițiile prevăzute de lege, atât de legea română, cât și de legea europeană”.

Ce va face Liviu Dragnea după ieşirea din închisoare. Marcel Ciolacu, dezvăluiri de ultim moment: „Am aflat de la oamenii apropiaţi lui”


loading...
Partenerii noștri