Liviu Dragnea cere urgentarea procedurii de revocare a lui Zgonea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, marți, că i-a cerut liderului deputaților social-democrați, Florin Pâslaru, să urgenteze procedurile în vederea revocării lui Valeriu Zgonea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, adăugând că, ulterior, se va decide în cadrul Biroului Permanent Național al partidului cu privire la înlocuitorul acestuia.

07 iun. 2016, 15:01
Liviu Dragnea cere urgentarea procedurii de revocare a lui Zgonea

În ceea ce privește nominalizarea unui membru PSD din Camera Deputaților ca posibil înlocuitor al lui Valeriu Zgonea am luat mandatul Comitetului Executiv Național pentru ca BPN-ul să hotărască acest lucru, urmând să facem o analiză serioasă„, a declarat Liviu Dragnea, la finalul ședinței CExN al PSD, potrivit Agerpres.

El a afirmat că PSD are o „listă lungă” de posibili înlocuitori ai lui Valeriu Zgonea la șefia Camerei Deputaților, întrebat dacă social-democrați au o „listă scurtă” de nume în acest sens.

„Avem o listă lungă. PSD e un partid foarte mare, care tocmai a reputat o victorie foarte mare. În Biroul Permanent Național, exact după momentul în care postul va rămâne vacant, vom avea o discuție și vom lua o decizie. De ce îmi iau această măsură de siguranță? Sunt foarte supărat, pentru am înțeles că a ieșit domnul Zgonea într-o altă conferință de presă în care a spus, iarăși, că a identificat niște probleme procedurale, ilegalități, nu mai știu. Eu i-am transmis domnului Pâslaru, colegul meu, liderul de grup, și îi spun și acum, că dacă și de data asta se vor împiedica în proceduri nu mai poate rămâne lider de grup. Și o să mă gândesc serios și la colegii mei care sunt în Biroul permanent al Camerei, pentru că ar fi rușinos, dincolo de faptul că este un cetățean care s-a legat de scaun. Asta e problema dumnealui, dar ar fi rușinos pentru noi ca grup parlamentar și pentru celelalte grupuri care ne susțin să nu putem elibera acea funcție care e ocupată acum de cineva fără de partid”, a declarat Dragnea.

Președintele PSD a adăugat că și din acest motiv nu vrea să pronunțe niciun nume de înlocuitor. „Din acest motiv, nu vreau să-l creăm și noi pe Predoiu al nostru, ‘președintele to be elected’. Chiar nu vrem să ajungem în situația aceasta'”, a susținut Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, CExN a mai aprobat ca în cadrul Biroului Permanent Național să se analizeze și oportunitatea unei moțiuni de cenzură. „În ceea ce privește moțiunea de cenzură, așa cum am spus mereu, e o decizie importantă, grea, pe care trebuie să o analizăm foarte bine. Ne-am luat mandat pentru Biroul Național pentru a ne mișca repede”, a explicat Dragnea.

CITEŞTE ŞI: Zgonea consideră ilegală hotărârea de modificare a Regulamentului prin care poate fi revocat mai uşor