Liviu Dragnea: Comisia de control al SRI să verifice veridicitatea afirmaţiilor Anei Maria Pătru privind SIVECO

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, la Parlament, că membrii Comisiei de control al SRI trebuie să verifice veridicitatea afirmaţiei Anei Maria Pătru, potrivit căreia SIVECO, firmă controlată de Irina Socol, a câştigat aproape toate licitaţiile privind softurile de numărare şi transmitere a datelor către AEP.

RomaniaTV.net
30 mai 2017, 14:53
Liviu Dragnea: Comisia de control al SRI să verifice veridicitatea afirmaţiilor Anei Maria Pătru privind SIVECO

„Suspiciuni au fost în permanenţă. Au fost chiar şi la ultimele alegeri. Dar a apărut această informaţie care este parte dintr-o declaraţie oficială făcută de fosta preşedinte AEP, arestată într-o perioadă extrem de complicată, importantă, în timpul alegerilor la parlamentare. Din moment ce a făcut această afirmaţie, cred că cei din Comisia SRI ar trebui să o verifice. Probabil că vor ajunge la concluzia că nu-i adevărat, dar această informaţie nu trebuie să plutească în aer”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea a susţinut că „orice apare despre SRI, şi nu numai, trebuie să fie lămurit, pentru că este o instituţie extrem de importantă pentru stabilitatea României şi nu trebuie să planeze asupra acestei instituţii nicio bănuială”.

Ana Maria Pătru ameninţă cu înregistrări: „Probabil le voi pune la dispoziţie pentru a-mi apăra libertatea şi familia”

Întrebat dacă a avut semne privind apropierea Irinei Socol de serviciile de informaţii, liderul PSD a spus că „apar zvonuri, informaţii pe surse, cel mai bine e să se verifice şi ăsta e un moment foarte bun”.

SIVECO a anunţat că o dă în judecată pe fosta preşedintă a AEP Ana Maria Pătru, pe care o acuză că a lansat în spaţiul public „minciuni şi afirmaţii denigratoare”, după ce a transmis Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 că este suspect că aproape toate licitaţiile privind softurile de numărare şi trasmitere a datelor au fost câştigate de companie. De asemenea, Pătru a susţinut că Irina Socol, fosta şefă a SIVECO, a făcut parte sau a fost apropiată de conducerea SRI şi că e posibil ca prietenia lor, pornită la iniţativa lui Socol, să fi fost iniţiată contextul unei acţiuni operative.

Ana Maria Pătru, scrisoare către comisia de anchetă a alegerilor 2009. „Băsescu m-a sunat să-mi spună că aş putea fi arestată”