Liviu Dragnea dă asigurări că proiectul achiziţiei rachetelor Patriot va trece luni de Senat

Liviu Dragnea dă asigurări că proiectul achiziției rachetelor Patriot va trece luni de Senat. Liderul PSD a făcut declarația la Băile Herculane, unde vineri are loc ședința Comitetului Executiv Național al PSD.

RomaniaTV.net
16 nov. 2017, 17:51
Liviu Dragnea dă asigurări că proiectul achiziţiei rachetelor Patriot va trece luni de Senat

Liviu Dragnea a anunțat că reprezentanții PSD din comisia de apărare a Senatului au fost absenți pentru că au participat la o întâlnire, la invitația unei instituții a statului.

Liderul PSD a precizat că luni proiectul va trece de plenul Senatului și va fi transmis Camerei Deputaților, for decizional.

Opoziţia l-a acuzat, miercuri, pe Dragnea că blochează proiectul de lege care privește achiziția sistemului de rachete Patriot. Avertismentul a venit din partea parlamentarilor USR și PNL, care afirmă că dacă această lege de achiziție a rachetelor Patriot nu va fi adoptată, România nu va reuși să cheltuie cei 2% din PIB pe care s-a angajat în fața partenerilor internaționali că îi va investi în apărare, iar seriozitatea țării noastre în interiorul NATO va fi afectată.

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi, președinte al comisiei de apărare din Camera Deputaților, a scris pe Facebok că, ”la o zi după apariția unui nou dosar penal – extrem de solid și cu implicații europene – pentru președintele PSD Liviu Dragnea, PSD blochează procedura parlamentară pentru achiziția sistemului Patriot, boicotând fără explicații ședința comisiei pentru Apărare din Senat unde aceasta urma să fie dezbătută”.