Liviu Dragnea dă Penitenciarul Jilava în judecată, după ce starea de sănătate i s-a înrăutățit

La doar câteva zile după ce s-a îmbolnăvit de COVID, Liviu Dragnea dă penitenciarul în judecată. Starea lui de sănătate s-a înrăutățit, chiar dacă tratamentul îi poate fi asigurat fără probleme în spitalul penitenciarului Jilava.

18 dec. 2020, 11:41
Liviu Dragnea dă Penitenciarul Jilava în judecată, după ce starea de sănătate i s-a înrăutățit

În urmă cu cinci zile presa anunţa că Liviu Dragnea a fost confirmat cu Covid-19 şi a fost internat de urgență la Spitalul Jilava. Liviu Dragnea ar fi luat virusul de la un coleg de celulă.

Irina Tănase, despre starea lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea ar fi într-o situație destul de complicată după ce s-a infectat cu coronavirus și ar necesita transferul la terapie intensivă, au spus ieri apropiaţi ai fostului preşedinte PSD.

„El a ajuns la Spitalul Penitenciar Jilava asimptomatic, iar în ultimele zile a început să aibă simptome. Ieri, de exemplu, avea dureri musculare foarte puternice, starea aceea de oboseală, slăbiciune și dureri de cap. Nu avea probleme de respirație sau febră”, spus Irina Tănase, la Antena 3.

Irina a mai spus că ieri a sunat la spitalul de la Jilava pentru a se informa despre starea de sănătate a lui Liviu Dragnea, dar că nu a primit nicio informație.

„Am sunat la spital la Jilava, după ce am aflat aceste informații pe care eu nu le știam și nu le am confirmate încă, și mi s-a spus că, deși sunt persoană de contact în situații de urgență, nu-mi pot comunica care este starea decât dacă fac o adresă de înaintare către spital. Și nu-mi pot spune nici măcar dacă informațiile sunt adevărate sau nu până nu primesc această adresă”, a spus Irina.

Ce a transmis Administrația Națională a Penitenciarelor

Ulterior, Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat joi că niciun pacient de la Spitalul Jilava nu necesită îngrijiri de terapie intensivă. „Niciun pacient aflat în custodia Penitenciarului-Spital București-Jilava nu necesită îngrijiri medicale de terapie intensivă, unitatea penitenciar-spital asigurând conduita terapeutică specifică pentru forme ușoare și medii de îmbolnăvire cu Covid-19”, a transmis ANP.

Codrin Ștefănescu: Am luat legătura cu Liviu Dragnea. S-a simțit extrem de rău, respiră dificil

La rândul său, Codrin Ștefănescu a spus că a luat legătura cu Liviu Dragnea și că s-a simțit foarte rău în ultimele două zile.

„Am vorbit cu Liviu Dragnea! I-au dat permisiunea sa-și sune familia, avocatul și un prieten. Mi-a spus ca s-a simțit extrem de rāu in ultimele douā zile, are dureri mari musculare, amețeli, respirā destul de dificil.

Primește medicamentația standard pentru covid, medicii spitalui din penitenciar au stabilit cā incā nu necesitā oxigen sau internarea pe secția ATI! Deși vorbea cu eforturi vizibile, m-a asigurat cā luptā cu boala asta nenorocitā și cā va trece și prin aceastā cumplitā încercare. E puternic chiar și in situația in care se gāseste!”.