Liviu Dragnea: „Dan Condrea nu poate să fie singurul vinovat”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că Dan Condrea nu poate fi unicul vinovat în scandalul Hexi Pharma, fapte precum cele anchetate în acest caz neputând fi comise de o singură persoană.

23 mai 2016, 18:46
Liviu Dragnea: „Dan Condrea nu poate să fie singurul vinovat”

Nu cred că dacă se va stabili o vinovăţie singurul vinovat era cel care din păcate a murit aseară. (…) Cred că nimeni nu putea să facă aşa ceva singur, repet, dacă în final se vor descoperi vinovaţi şi vor fi trimişi în judecată. (…) Este atât de complicat acest caz, încât oricine îşi dă cu părerea riscă să devină ridicol la data la care se va afla adevărul. (…) Repet, nu poate să fie singurul vinovat, dacă aici se vor stabili vinovăţii, pentru că complexitatea este destul de mare„, a declarat Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

În opinia sa, instituţiile abilitate trebuie să clarifice cât mai repede atât dosarul Hexi Pharma, cât şi împrejurările morţii lui Dan Condrea, deoarece presiunea publică în acest caz este tot mai mare.

Este important ca instituţiile statului care sunt abilitate să facă verificările, cercetările cu celeritate în acest caz, care devine din ce în ce mai complex atât în ceea ce priveşte scandalul dezinfectanţilor, cât şi în ceea ce priveşte decesul de aseară. Nu ştiu şi nu îmi permit să-mi dau cu părerea despre cauzele morţii, dacă a fost sinucidere, dacă nu a fost sinucidere, dacă a fost pur şi simplu un accident, dar sigur adevărul va ieşi la iveală şi sper ca acest lucru să se întâmple foarte repede, pentru că situaţia o impune şi presiunea publică devine din ce în ce mai mare„, a spus Dragnea.

Întrebat dacă percepe moartea lui Dan Condrea ca pe un mesaj pentru clasa politică, liderul PSD a răspuns că nu vrea să comenteze scenariile apărute în spaţiul public. „Semnal pentru clasa politică? Nu am făcut legătura asta. (…) Au apărut foarte multe scenarii pe care eu nu vreau nici să le promovez, nici să le întăresc, nici chiar să le comentez„, a precizat Liviu Dragnea.

Dan Condrea a murit duminică seară, în urma unui accident produs pe un drum din județul Ilfov, în apropiere de localitatea Buftea.

CITEŞTE ŞI: Tăriceanu, despre cazul Condrea: Pasivitatea anchetatorilor mi-a ridicat semne de întrebare. De ce a fost lăsat liber?


loading...