Liviu Dragnea: Vom duce până la capăt modificarea legilor justiţiei şi a codurilor. Vom da legi noi pentru servicii

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, sâmbătă, la Congresul extraordinar al PSD, că defăimarea propriei ţări este o faptă foarte gravă, care expune România la riscuri, iar PSD va apăra suveranitatea statului, inclusiv printr-o lege. Liderul PSD a mai afirmat că PSD şi ALDE vor duce până la capăt modificarea legilor justiţiei şi a Codurilor penale şi că vor iniţia legi noi pentru organizarea şi funcţionarea serviciilor de informaţii.

RomaniaTV.net
10 mart. 2018, 11:08
Liviu Dragnea: Vom duce până la capăt modificarea legilor justiţiei şi a codurilor. Vom da legi noi pentru servicii

„România este un stat suveran, aşa scrie în Constituţie. Să nu uităm asta. Atunci când oameni politici, şefi de instituţii, voci cunoscute ale societăţii îşi sabotează cu bună ştiinţă ţara, (…) în aceste situaţii pierdem suveranitate, independenţă, demnitate, respect şi nu câştigăm nimic. Defăimarea propriei ţări este o faptă foarte gravă, care expune România la riscuri, la sancţiuni, la întârzieri şi la pierderea unor avantaje”, a afirmat Liviu Dragnea, citat de news.ro.

Liderul PSD a susţinut că ”atacul asupra propriei ţări este o insultă la adresa românilor şi trebuie să înceteze”.

Liviu Dragnea a ţinut să precizeze că PSD va apăra suveranitatea ţării, inclusiv prin lege: ”Suveranitatea României este mai preţioasă decât orice luptă internă pentru putere, decât orice mic interes local şi de aceea este nevoie să o protejăm şi o vom proteja prin legi explicite, dezbătute şi votate în Parlament”.

„În paralel, PSD va iniţia procesul de reaşezare constituţională şi funcţională a instituţiilor nedemocratice, care acum ceva timp şi-au uitat rostul şi locul în societate. Legile de funcţionare ale serviciilor secrete vor fi actualizate după standardele de transparenţă a omoloagelor europene. Comisiile parlamentare de anchetă îşi vor finaliza concluziile în cel mai scurt timp posibil, iar concluziile vor fi fructificate atât judiciar acolo unde va fi cazul – şi sunt convins că va fi cazul –, cât şi prin îmbunătăţirea cadrului legislativ privind drepturile şi libertăţile fundamentale ale românilor”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că oamenii nu trebuie să mai fie supravegheaţi ilegal şi fără motiv, vorbind despre „un alt portocală” care nu trebuie să-i ia pe români în râs.

„Trebuie să vrem şi să ne propunem ca cetăţenii acestei ţări să nu mai fie supravegheaţi ilegal şi fără motiv. Atunci când spunem stat de drept să spunem domnia legi, pentru că asta înseamnă the rule of law. Domnia legii, nu domnia unei instituţii. Trebuie să avem siguranţa că nu vom fi luaţi în râs de un alt portocală”, a mai spus Dragnea.