Liviu Dragnea, despre candidatura lui Gabriel Mutu, cercetat penal: Toată lumea respectă Codul de integritate PSD

Toți candidații PSD pentru alegerile locale respectă Codul de integritate, a declarat vineri Liviu Dragnea, chestionat în legătură cu faptul că Gabriel Mutu, candidat pentru Sectorul 6, este cercetat penal de DIICOT pentru spălare de bani.

18 mart. 2016, 14:57
Liviu Dragnea, despre candidatura lui Gabriel Mutu, cercetat penal: Toată lumea respectă Codul de integritate PSD

Senatorul Gabriel Mutu a fost validat candidat al PSD la Sectorul 6, chiar dacă este urmărit penal de DIICOT, liderul PSD, Liviu Dragnea, susţinând că acesta respectă codul de integritate al PSD.

„Toată lumea respecta Codul de integritate. Colegii din Comisia de etică au analizat exact situația domnului Gabriel Mutu și, cel puțin până la acest moment, nu încalcă criteriile de integritate”, a declarat Liviu Dragnea la finalul CExN al PSD.

Nici Gabriel Mutu, candidat pentru Primăria sectorului 6, nu știe nimic despre dosarul său de la DIICOT, în care este cercetat pentru spălare de bani, potrivit Mediafax.

„Nu am cum să vă răspund, pentru că mai bine de un an și jumătate nimeni nu a făcut nimic. Mai mult decât atât, procurorul care a fost implicat în acest caz a fost reținut de DNA pentru implicare, influențare și șantaj în acest dosar”, a declarat candidatul PSD la sectorul 6.

Gabriel Mutu este urmărit penal pentru spălare de bani prin intermediul unor firme de construcţii autostrăzi şi alte construcţii civile, construcţii feroviare, IT, pază şi protecţie sau modă.

El mai este urmărit penal şi pentru folosirea cu rea credinţă a bunurilor societăţii şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„Faţă de acesta există suspiciunea rezonabilă că a falsificat, prin atestarea ca reale a raporturilor comerciale, în facturile emise de societăţi comerciale de tip fantomă înscrisuri justificative, care au fost înregistrate în contabilitatea SC GM Activ Building Management SRL, şi în baza cărora s-au efectuat transferurile de bani din conturile SC GM Building Management SRL în conturile societăţilor menţionate”, precizează DIICOT.

Citeşte şi: Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Bucureşti. PSD a stabilit şi candidaţii pentru primăriile de sector


loading...