Liviu Dragnea, despre ministrul desemnat la Finanţe: A început cu stângul, sper să continue cu dreptul

Liviu Dragnea a declarat, joi seara, că Ionuţ Mişa, ministrul desemat la Finanţe a început cu stângul şi speră să continue cu dreptul, după ce a anunţat că se va desfiinţa Pilonul II de Pensii, deşi măsura nu este prevăzută în programul de guvernare.

RomaniaTV.net
29 iun. 2017, 15:16
Liviu Dragnea, despre ministrul desemnat la Finanţe: A început cu stângul, sper să continue cu dreptul

”A început cu stângul, sper să continue cu dreptul. Am înţeles că, neavând obişnuinţa să vorbească cu atâţia oameni în acelaşi timp, a răspuns la altă întrebare”, a încercat să explice preşedintele PSD declaraţia ministrului desemnat.

Cât priveşte o asemenea măsură, Dragnea a declarat că ”acest lucru nu e prevăzut, aşa că dacă cineva vrea să o facă, să o facă în alt guvern”.

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a declarat joi la parlament, după votul de învestitură a Guvernului Tudose, că Pilonul II de pensii ”nu se desfiinţează şi nu se naţionalizează”, deşi dimineaţă, la audierea în comisiile de buget finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului susţinuse exact contrariul. 

”Nu se desfiinţează, nu se naţionalizează. A fost o eroare pe care mi-o asum”, a susţinut Ionuţ Mişa întrebat ce se întâmplă până la urmă cu Pilonul II de pensii.

Dimineaţă, la audierile din comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului, Mişa declarase că Pilonul II de pensii, care administrează active de aproape 40 de miliarde lei, va fi desfiinţat, banii vor fi returnaţi contribuabililor, iar aceştia vor trebui să aleagă între Pilonul I, de stat, sau Pilonul III, privat.