Liviu Dragnea, despre problemele la vot în Diaspora: Să îi întrebăm pe ambasadori de ce sunt cozi la vot în diaspora

Mii de români au stat la cozi în străinătate pentru a vota, duminică, la alegerile europarlamentare şi la referendumul pe justiţie iniţiat pe preşedintele Klaus Iohannis. Întrebat despre situaţia din Diaspora, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că în ceea ce priveşte cozile create la secţiile de votare din diaspora trebuie întrebaţi ambasadorii din acele ţări.

RomaniaTV.net
26 mai 2019, 16:58
Liviu Dragnea, despre problemele la vot în Diaspora: Să îi întrebăm pe ambasadori de ce sunt cozi la vot în diaspora

„Îmi pare rău pentru că sunt cozi foarte mari. Eu m-am uitat acum, am fost la foarte multe votări în viaţa mea, şi am văzut de unde sunt întârzieri: de la tabletă, de la două liste, ne place nu ne place aceasta este realitatea. În diaspora şi acolo îmi pare rău, dar ar trebui să îi întrebăm pe ambasadorii care au fost numiţi: Spania, Italia, Marea Britanie, să îi întrebăm pe ambasadorii de acolo de ce nu au încercat să îi direcţioneze, în această săptămână, să le spună tuturor românilor de acolo unde sunt secţiile de vot, pentru că sunt secţii de vot unde nu este nimeni şi altele care sunt foarte aglomerate”, a declarat Liviu Dragnea, duminică seara, după ce a votat la o secţie de la Liceul „Jean Monnet” din Capitală.

La ora 20.00, la secţiile din străinătate, pentru europarlamentare au votat 297.509 persoane, iar pentru referendum 294.361, însă la foarte multe secţii de votare din Europa este aglomeraţie, ceea ce a determinat solicitări de prelungire a programului de vot.

Conform datelor BEC, pentru alegerea europarlamentarilor români, la secţiile de vot din ţară şi-au exprimat votul 8.476.516 de alegători.

La referendumul pe justiţie convocat de preşedintele Klaus Iohannis şi-au exprimat opţiunea 7.118.253 de persoane.