Liviu Dragnea, despre reţinerea liderului PSD Satu Mare: „Vreau să spun decât că îmi pare foarte rău”

Preşedintele PSD Satu Mare Mircea Govor, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a fost reţinut de DNA . Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că îi pare "foarte rău" de situaţia în care a ajuns liderul social-democrat de la Satu Mare.

17 dec. 2015, 12:24
Liviu Dragnea, despre reţinerea liderului PSD Satu Mare: „Vreau să spun decât că îmi pare foarte rău”

Preşedintele PSD Satu Mare Mircea Govor, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a fost reţinut de DNA pentru şantaj  şi intervenţii la persoane din conducerea ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el în funcţii de conducere sau de execuţie la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice.

Întrebat despre situaţia lui Mircea Govor, Liviu Dragnea a spus joi că „nu vrea să comenteze”.

„Vreau să spun decât că îmi pare foarte rău de ceea ce se întâmplă cu Mircea Govor”, a precizat Dragnea.

Întrebat dacă i se vor aplica sancţiunile din noul Cod etic şi de conduită, Dragnea a răspuns: „Procedurile de acolo vor fi urmate. Deocamdată să vedem ce se întâmplă zilele următoare”.

Codul de conduită al PSD prevede că membrii de partid aflaţi în situaţia lui Mircea Govor vor fi suspendaţi din funcţiile politice deţinute în cadrul partidului.

Preşedintele PSD Satu Mare Mircea Govor, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a fost reţinut de DNA pentru şanjat şi intervenţii la persoane din conducerea ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el în funcţii de conducere sau de execuţie la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice.

Mircea Govor a fost ridicat miercuri de la locuinţa sa din Satu Mare şi dus la Direcţia Naţională Anticorupţie Bucureşti cu mandat, iar după mai multe ore de audieri a fost reţinut.

Procurorii DNA cer, joi, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mircea Govor.