Liviu Dragnea, atac la preşedinte: Ideea că e un singur om în România care stabileşte cine e bun, cine e rău – o ieşire din democraţie

Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, afirmă că ideea ca un singur om în România să stabilească cine e bun și cine e rău reprezintă un pas spre ieșirea din democrație și a subliniat că Parlamentul este singura instituție care poate legifera.

27 sept. 2017, 13:46
Liviu Dragnea, atac la preşedinte: Ideea că e un singur om în România care stabileşte cine e bun, cine e rău – o ieşire din democraţie

UPDATE Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, afirmă că ideea ca un singur om în România să stabilească cine e bun și cine e rău reprezintă un pas spre ieșirea din democrație și a subliniat că Parlamentul este singura instituție care poate legifera.

„Ideea că unii sunt buni, alții sunt răi și că este un singur om în România care stabilește cine e bun, cine e rău, cine are voie să facă ceva, cine nu are voie, de asemenea să se incite lumea să iasă în stradă pentru ca nu cumva această majoritate să facă nu știu ce, mie mi se pare că este o ieșire din democrație, adică un pas”, a declarat liderul PSD la Parlament.

Întrebat dacă afirmația președintelui de marți i s-a părut o invitație la proteste, el a spus: „N-am văzut-o numai eu, foarte mulți oameni au comentat, există riscul să se înțeleagă în felul ăsta”.

„Eu totuși cred că e bine ca toți să nu uităm că Parlamentul României, această instituție este singura care poate legifera și atrag atenția tuturor să se mai abțină de a presa Parlamentul, de a amenința Parlamentul, de a încerca să blocheze Parlamentul să gândească, să elaboreze, să dezbată și să voteze și să aprobe legi. Asta nu se poate accepta”, a adăugat liderul PSD.

Conducerea PSD a luat o decizie în ceea ce privește situația miniștrilor Dezvoltării Regionale și Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, iar dacă șeful statului n-a fost în țară, poate n-a fost informat corect în această privință, a declarat, miercuri, liderul social-democraților, Liviu Dragnea.

Întrebat cum îi răspunde lui Iohannis în privința solicitării ca cei doi miniștri să plece din Guvern, Dragnea a spus: „Nu trebuie să-i răspund”, potrivit Agerpres.

„Eu mi-am exprimat un punct de vedere. Dacă dumnealui n-a fost în țară luni, poate n-a fost informat corect. A fost o discuție destul de serioasă în Biroul Permanent Național, care s-a încheiat cu acea decizie, și anume li s-a transmis celor două doamne că să nu demisioneze și în același timp susținere. Dar eu le-am întrebat ce decizie iau, pentru că decizia este a lor. Și au spus că vor să continue, sunt într-adevăr două posturi importante în Guvern și cred că n-ar face bine nimănui acum să se întâmple această schimbare”, a afirmat liderul PSD la Parlament.

Marți seară, președintele Klaus Iohannis a declarat că miniștrii Rovana Plumb și Sevil Shhaideh, vizate de anchete DNA, ar fi trebuit să demisioneze sau să fie retrase din funcție.

„Cred că vă amintiți de pozițiile mele pe care le-am avut în ocazii similare și din nefericire au fost câteva astfel de ocazii. Eu vreau să cred că România este o țară care întărește statul de drept, iar într-un stat de drept persoane urmărite penal, judecate penal și condamnate penal nu trebuie să fie în conducerea statului. (…) Da, doamnele ministru trebuiau în varianta optimală să demisioneze”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a afirmat că a doua variantă „acceptabilă” era retragerea acestora din Guvern. „Faptul că PSD face scut în jurul doamnelor ministru nu este de bun augur”, a adăugat Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb ar fi trebuit să demisioneze. Varianta II: să li se retragă sprijinul. PSD a făcut scut