Liviu Dragnea, dezamăgit de deciziile parlamentarilor PSD din Comisia juridică, în ceea ce priveşte amendamentele de graţiere

Liviu Dragnea, preşedintele social-democraţilor, s-a arătat dezamăgit de deciziile parlamentarilor PSD din Comisia juridică, în ceea ce privește amendamentele de grațiere, susţinând că PSD a ajuns să îi facă mendrele lui Traian Băsescu.

05 mai 2017, 17:22
Liviu Dragnea, dezamăgit de deciziile parlamentarilor PSD din Comisia juridică, în ceea ce priveşte amendamentele de graţiere

Preşedintele PSD s-a declarat surprins de „alianţa” lui Traian Băsescu.

„Normal ca m-a surprins, dar în acelaşi timp m-a şi dezamagit. PSD a ajuns să îi facă mendrele lui Băsescu şi apoi să iasă oamenii în stradă să ne înjure pe noi pentru Băsescu”, a subliniat Dragnea, la România TV.

Graţierea condamnaţilor pentru trafic de influenţă scoate oamenii în stradă. Sute de persoane, în Piaţa Victoriei

Liviu Dragnea a vorbit și despre Comisia parlamentară de anchetă pentru fraudarea alegerilor din 2009, făcând referire și la cine s-a gândit că ar fi putut să o conducă, dar că a renunţat la persoana respectivă.

Întrebat dacă s-a gândit la o personalitate politică care ar putea conduce o asemenea anchetă, liderul PSD a precizat că: „Mă gândisem, dar se pare ca mă gândisem greșit”, făcând aluzie la Șerban Nicolae.

Jurnaliștii România TV au încercat să afle dacă președintele PSD a făcut referire la Șerban Nicolae, însă Liviu Dragnea insistat și a precizat din nou doar că „mă gandisem la cineva, dar se pare că mă gândisem greșit”, evitând să ofere un nume.

Liviu Dragnea a precizat faptul că este foarte posibil să prefere să rămână președintele Camerei, să meargă în fața Comisiei să vorbească despre alegerile 2009, și nu să preia șefia Comisiei parlamentare de anchetă.

Comisia juridică a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi „pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 voturi „împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu-Tit Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea. Ca urmare, cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.

În cele din urmă, gratierea pedepselor pentru mita si trafic de influenta a fost respinsa, joi, in Comisia juridica a Senatului, dupa ce PNL si USR au cerut reluarea votului dat miercuri.