Liviu Dragnea: Documentul pentru punerea sub acuzare pentru înaltă trădare a lui Klaus Iohannis e gata. Nu am luat încă o decizie

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că documentul pentru punerea sub acuzare a preşedintelui Klaus Iohannis pentru înaltă trădare este finalizat, dar că încă PSD şi ALDE nu au luat o decizie în această privinţă.

05 aug. 2018, 19:20
Liviu Dragnea: Documentul pentru punerea sub acuzare pentru înaltă trădare a lui Klaus Iohannis e gata. Nu am luat încă o decizie

Liviu Dragnea a spus că „nişte colegi” au lucrat la acest document, că ştia despre acest lucru şi că documentul este gata, dar că încă nu s-a luat o decizie. Liderul PSD a spus că nici cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu încă nu a discutat pentru a lua o decizie.

Dragnea a susţinut însă că există multe elemente pentru care Klaus Iohannis poate fi acuzat de înaltă trădare. „Sunt multe acţiuni ale lui Iohannis care pot îmbrăca forma trădării. Nu mi-aş dori să ajung acolo, dar nu e imposibil. Sunt acţiuni care au adus deservicii României„, a spus liderul PSD.

Citeşte şi Liviu Dragnea: „Klaus Iohannis a ţipat la Viorica Dăncilă”. Care a fost motivul supărării preşedintelui

Conform articolului 96 din Constituţie, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare. Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui României pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută. De la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat de drept. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.

Citeşte şi Liviu Dragnea, dezvăluiri incendiare despre Iohannis: Le-a spus liberalilor că se va ocupa personal să scoată ALDE de la guvernare

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a mai spus că Iohannis nu poate da nimănui nici lecţii de morală, nici lecţii de anticorupţie, referindu-se la banii pe care şeful statului i-ar fi câştigat ilegal din închirierea unei case la Sibiu şi ar trebui să îi returneze. „Klaus Iohannis nu poate da nimănui nici lecţii de morală, nici lecţii de anticorupţie. Nimănui nu poate. Ca să discutăm foarte clar. Statul român aşteaptă de câţiva ani de zile să primească câteva sute de mii de lei sau de euro, mi se pare, de la familia Iohannis, iar el trebuie să răspundă pe partea penală, după ce a răspuns pe partea civilă. De fapt, pe partea civilă n-a răspuns, pentru că n-a dat banii„, a afirmat Dragnea. În această chestiune, preşedintele PSD a menţionat că şeful statului poate fi anchetat. „Constituţia spune că nu poate fi trimis în judecată, nu că nu poate fi anchetat„, a mai spus Liviu Dragnea.