Liviu Dragnea: Domnul Toader este pe un loc al PSD în Guvern. Reacţia lui Tăriceanu

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ţinut să precizeze, joi, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este pe un loc al PSD în Guvern, ceea ce i-a spus şi liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, menţionând că e foarte bine că se exprimă aprecierea faţă de un ministru sau altul, dar decizia va fi la CEx al PSD.

RomaniaTV.net
27 sept. 2018, 09:22
Liviu Dragnea: Domnul Toader este pe un loc al PSD în Guvern. Reacţia lui Tăriceanu

UPDATE Călin Popescu Tăriceanu: „Nu am lăsat niciun moment să se înţeleagă că ar fi postul ALDE, Tudorel Toader e ministru independent pe un post PSD, deci chestiunea e simplă şi clară. Eu n-am primit o solicitare în ce-l priveşte pe Toader, nici nu am discutat cu Dragnea despre remaniere.”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că ALDE şi PSD se află într-o coaliţie, în care fiecare are aportul său, „diferit în mod cert”. „Niciunul fără altul nu am putea să asigurăm majoritatea şi să guvernăm”, a adăugat el.

„În ceea ce-l priveşte pe domnul Toader, eu mi-am exprimat punctul de vedere ieri (miercuri – n.r.) şi am făcut comentarii legate de prestaţia sa guvernamentală. Nu am lăsat niciun moment să se înţeleagă că acesta ar fi postul ALDE. Domnul Tudorel Toader, de altfel, este ministru independent pe un post care sigur că, aşa, confirm ce v-a spus domnul Dragnea, este postul PSD. Deci chestiunea este simplă şi clară”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, după şedinţa Biroului Politic al ALDE.

Întrebat dacă ministrul Justiţiei ar putea fi remaniat, Liviu Dragnea a răspuns: „Dar de ce a ajuns dintr-odată dl Tudorel Toader subiect? (…) Nu există nicio listă făcută de nimeni – de nimeni care ar putea să aibă putere de decizie în partid la remaniere. Al doilea lucru, am vorbit şi cu dl Călin Popescu Tăriceanu, ministrul Justiţiei sau dl Toader este pe un loc al PSD. Deci, negocierea a fost foarte clară când s-a format Guvernul. Sunt 4 ministere asumate de ALDE: Energie, Mediul, Relaţia cu Parlamentul şi Externele, iar celelalte ministere sunt asumate de PSD. E foarte bine că exprimăm aprecierea faţă de un ministru sau altul, dar decizia va fi la CEx al PSD”.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, miercuri, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu trebuie să părăsească Guvernul, precizând că apreciază ca „foarte bună” activitatea tuturor membrilor ALDE din Executiv.

În 2017, la formarea Cabinetului Tudose, întrebat despre soarta lui Tudorel Toader, Tăriceanu le-a spus jurnaliştilor că „Ministerul Justiţiei este un minister care este asumat de PSD”.

Dragnea mai spune că relaţia dintre PSD şi ALDE nu s-a schimbat.

„Din punctul meu de vedere nu (s-a schimbat – n.r.). Am avut ieri o discuţie foarte bună cu domnul Tăriceanu, sigur că mi-a spus şi mie despre discuţiile pe care le-a avut la Bruxelles, s-ar putea să fie la mine la birou să discutăm despre legea insolvenţei”, a spus Dragnea la Parlament întrebat dacă relaţia dintre PSD şi ALDE s-a schimbat în vreun fel.