Liviu Dragnea: Fermierii care ies pe piaţă cu roşii în perioada 1 decembrie – 1 mai vor primi subvenţie de 6.000 de euro

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat că, de anul viitor, pentru fermierii care vor ieşi pe piaţă cu roşii în perioada 1 decembrie – 1 mai subvenţia va creşte de la 3.000 de euro la 6.000 de euro, iar de la bugetul de stat vor fi plătite centrale termice care să asigure încălzirea în solarii sau în sere.

12 mai 2019, 13:23
Liviu Dragnea: Fermierii care ies pe piaţă cu roşii în perioada 1 decembrie – 1 mai vor primi subvenţie de 6.000 de euro

Liviu Dragnea a declarat duminică, într-o emisiune la TVR 1, că pentru fermierii care vor scoate pe piaţă roşii de la 1 mai la 1 decembrie subvenţia va creşte de la 3.000 la 4.000 de euro.

Trebuie să acoperim lunile de iarnă, lunile reci, cu produse româneşti. Pentru asta, de la bugetul de stat vor fi plătite centralele termice care vor asigura încălzirea în solarii sau în sere. Pentru cei care vor ieşi cu roşii, de exemplu, de la 1 decembrie la 1 mai subvenţia va creşte de la 3.000 de euro la 6.000 de euro. De anul viitor va fi. Pentru anul ăsta putem spune că decizia a fost luată din cauza vremii, se extinde perioada până la 15 iunie. Pentru roşiile care vor ieşi de la 1 mai până la 1 decembrie rămâne programul actual, dar nu cu 3000 ci cu 4.000„, a explicat Liviu Dragnea.

El spune programul va fi extins şi pentru alte legume, subvenţia urmând să fie în acest caz de 1.000 de euro.

Citeşte şi Liviu Dragnea: Unii spun că bătăuşii de la mitinguri au privirea plină de ură, ochii injectaţi. Se vorbea în grupul Rezist de jointuri

E foarte bun programul pentru tomate, îl extindem, dublăm subvenţia, e foarte bine. Dar pentru castraveţi, alte legume şi decizia care a fost luată priveşte extinderea programului pentru cele patru tipuri de ardei: ardei iute, ardei gras, ardei capia şi gogoşar, castraveţi şi vinete. Şi aici va fi o subvenţie decisă la 1000 de euro pe 1000 de metri pătraţi„, a precizat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai afirmat că roşiile care sunt crescute în strat mineral nu au acelaşi gust cu cele puse în pământ. „Reprezentantul unei firme străine în România, care construişte sere făcea apologia culturii de tomate în strat mineral, adică nu în pământ. Spunea cât de bine este să se facă asta, se obţin 50 de kilograme pe metru pătrat şi că este foarte simplu, se pune pe vată minerală şi la rădăcină se dau exact substanţele chimice de care are nevoie roşia. Păi de aia are gustul ăla de nimic, pământul îţi dă gust. Şi mi-am dat seama că dacă noi nu începeam cu programul ăsta, nu numai că importam acel tip de roşii fără gust, dar începeam să-l cultivăm şi noi pentru că scoate producţii mari„, a precizat Liviu Dragnea.