Liviu Dragnea: Geoană face parte din frăţia mafiotă din cauza căreia am plecat de la Ministerul de Interne

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la România TV, că Mircea Geoană şi Marian Vanghelie fac parte dintr-o "frăţie mafiotă" împreună cu Viorel Hrebenciuc, Cătălin Voicu şi Dumitru Iliescu ce au încercat să impună oameni cu probleme din punctul de vedere al justiţiei în funcţii cheie ale statului. Dragnea a afirmat că acesta este motivul pentru care a demisionat, în februarie 2009, după numai o lună de mandat.

28 nov. 2014, 20:30
Liviu Dragnea: Geoană face parte din frăţia mafiotă din cauza căreia am plecat de la Ministerul de Interne

Întrebat dacă se teme de acţiunile viitoare ale lui Marian Vanghelie, Liviu Dragnea a răspuns: „Nimeni din partid nu se teme de Marian Vanghelie. El a încercat să facă din acest partid un partid de vagabonzi. Nu merge (…) L-am auzit pe el şi pe Mircea Geoană vorbind despre nu ştiu ce frăţie. Mircea Geoană este în continuare captivul unei frăţii mafiote care-i mai cuprinde pe Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc, Cătălin Voicu şi Dumitru Iliescu. Este frăţia mafiotă din cauza căreia am plecat de la Ministerul de Interne„.

Dragnea a oferit detalii legate de cum funcţiona în 2009 această frăţie. „În dimineaţa zilei în care trebuia să depun jurământul, am fost chemat la Mircea Geoană în birou, unde se aflau Cătălin Voicu şi Dumitru Iliescu pentru a-mi impune să fac nişte numiri în pofida tuturor avertizărilor de la instituţiile statului. Era vorba de numiri la UM 0962 şi prim-adjunct la MAI. Eu am refuzat. A fost o discuţie foarte urâtă în care cei doi îi spuneau lui Mircea Geoană că nu acceptă ca înţelegerea lor să nu fie respectată„, a declarat Dragnea.

Preşedintele executiv al PSD a negat că ar fi spus în şedinţa de joi a Comitetului Executiv că americanii s-ar fi opus ca Victor Ponta să devină preşedinte al României, precizând că a trimis şi o scrisoare amabasadei americane în care infirmă aceste aserţiuni.

Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova au fost excluşi din PSD. Propunerea de excludere a fost făcută de Victor Ponta, decizia fiind luată joi, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional. Au fost 80 de voturi „pentru” excluderea, două împotrivă şi două abţineri.

În şedinţa CExN, care a durat mai bine de 6 ore, au existat două propuneri, una de suspendare a celor trei şi una de excludere, fiind votată cea de excludere.

Propunerea de excludere a fost votată cu 80 de voturi „pentru”, două „împotrivă” şi două abţineri. Potrivit unor surse social-democrate, Ion Iliescu şi Cătălin Ivan au votat împotriva excluderii, iar Rodica Nassar şi Iulian Iancu s-au abţinut. Potrivit Statutului PSD, excluderile se votează cu două treimi din membrii CExN.