Liviu Dragnea: Geoană face parte din frăţia mafiotă din cauza căreia am plecat de la Ministerul de Interne

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la România TV, că Mircea Geoană şi Marian Vanghelie fac parte dintr-o "frăţie mafiotă" împreună cu Viorel Hrebenciuc, Cătălin Voicu şi Dumitru Iliescu ce au încercat să impună oameni cu probleme din punctul de vedere al justiţiei în funcţii cheie ale statului. Dragnea a afirmat că acesta este motivul pentru care a demisionat, în februarie 2009, după numai o lună de mandat.
Filip Stan
28 nov. 2014, 20:30
Liviu Dragnea: Geoană face parte din frăţia mafiotă din cauza căreia am plecat de la Ministerul de Interne

Întrebat dacă se teme de acţiunile viitoare ale lui Marian Vanghelie, Liviu Dragnea a răspuns: „Nimeni din partid nu se teme de Marian Vanghelie. El a încercat să facă din acest partid un partid de vagabonzi. Nu merge (…) L-am auzit pe el şi pe Mircea Geoană vorbind despre nu ştiu ce frăţie. Mircea Geoană este în continuare captivul unei frăţii mafiote care-i mai cuprinde pe Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc, Cătălin Voicu şi Dumitru Iliescu. Este frăţia mafiotă din cauza căreia am plecat de la Ministerul de Interne„.

Dragnea a oferit detalii legate de cum funcţiona în 2009 această frăţie. „În dimineaţa zilei în care trebuia să depun jurământul, am fost chemat la Mircea Geoană în birou, unde se aflau Cătălin Voicu şi Dumitru Iliescu pentru a-mi impune să fac nişte numiri în pofida tuturor avertizărilor de la instituţiile statului. Era vorba de numiri la UM 0962 şi prim-adjunct la MAI. Eu am refuzat. A fost o discuţie foarte urâtă în care cei doi îi spuneau lui Mircea Geoană că nu acceptă ca înţelegerea lor să nu fie respectată„, a declarat Dragnea.

Preşedintele executiv al PSD a negat că ar fi spus în şedinţa de joi a Comitetului Executiv că americanii s-ar fi opus ca Victor Ponta să devină preşedinte al României, precizând că a trimis şi o scrisoare amabasadei americane în care infirmă aceste aserţiuni.

Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova au fost excluşi din PSD. Propunerea de excludere a fost făcută de Victor Ponta, decizia fiind luată joi, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional. Au fost 80 de voturi „pentru” excluderea, două împotrivă şi două abţineri.

În şedinţa CExN, care a durat mai bine de 6 ore, au existat două propuneri, una de suspendare a celor trei şi una de excludere, fiind votată cea de excludere.

Propunerea de excludere a fost votată cu 80 de voturi „pentru”, două „împotrivă” şi două abţineri. Potrivit unor surse social-democrate, Ion Iliescu şi Cătălin Ivan au votat împotriva excluderii, iar Rodica Nassar şi Iulian Iancu s-au abţinut. Potrivit Statutului PSD, excluderile se votează cu două treimi din membrii CExN.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!