Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova au fost EXCLUŞI din PSD – VIDEO

Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova au fost EXCLUŞI din PSD. Propunerea de excludere a fost făcută de Victor Ponta, decizia fiind luată joi, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional. Au fost 80 de voturi "pentru" excluderea, două împotrivă şi două abţineri. 

RomaniaTV.net
27 nov. 2014, 15:50
Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova au fost EXCLUŞI din PSD – VIDEO

În şedinţa CExN, care a durat mai bine de 6 ore, au existat două propuneri, una de suspendare a celor trei şi una de excludere, fiind votată cea de excludere.

Propunerea de excludere a fost votată cu 80 de voturi „pentru”, două „împotrivă” şi două abţineri. Potrivit unor surse social-democrate, Ion Iliescu şi Cătălin Ivan au votat împotriva excluderii, iar Rodica Nassar şi Iulian Iancu s-au abţinut. Potrivit Statutului PSD, excluderile se votează cu două treimi din membrii CExN.

 

Marian Vanghelie: A fost o EXECUŢIE. Lui Ponta şi Dragnea le e FRICĂ de Congres. Nu mă mai interesează PSD

Mircea Geoană a ieşit primul din şedinţa PSD şi a anunţat decizia luată de social-democraţi.

„La finalul întâlnirii, domnul Victor Ponta a făcut propuneri de excludere pentru unii colegi, printre care şi pentru mine, dar după o discuţie lungă şi contradictorie, s-a decis suspendarea mea, a lui Marian Vanghelie şi Dan Şova până la Congresul din martie”, a declarat Mircea Geoană.

Acesta a afirmat că Ponta a încercat să forţeze excluderea lor din partid ameninţând cu demisia de la conducerea PSD. „Preşedintele partidului a jucat cu şefia partidului pe masă”, a spus Geoană.

ŞEDINŢĂ PSD. Cererile lui VICTOR PONTA au fost acceptate: CONGRES în martie, pesediştii rămân la guvernare

Întrebat ce i s-a imputat, Mircea Geoană a răspuns: „Nu mi s-a reproşat absolut nimic şi atunci  motivele sunt pe măsura reproşurilor”.

„Toată lumea este înfierbântată, nervoasă, toată lumea caută ţapi ispăşitori într-o parte sau alta”, a mai spus Geoană.

Vicepreşedintele PSD Ioan Rus a declarat, după reuniune, că a votat pentru excluderea lui Mircea Geoană, Dan Şova şi Marian Vanghelie din partid.

A fost un vot, cred două voturi împotrivă şi o abţinere, restul – 80 şi nu ştiu cât – pentru aceste decizii. În consecinţă, conform unei reguli a democraţiei, majoritatea are dreptate. S-a discutat întreaga activitate a tuturor. Asta este decizia. Decizia a fost să fie un Consiliu Naţional după ianuarie, care va stabili şi direcţii de acţiune ale partidului care se vor confirma într-un congres care să se organizeze după acest Consiliu Naţional. Eu am votat pentru excludere”, a spus Rus, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.