Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova au fost EXCLUŞI din PSD - VIDEO

Publicat: Joi, 27 Noiembrie 2014 17:50 // Actualizat: Joi, 27 Noiembrie 2014 19:55 // Sursa: romaniatv.net

Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova au fost EXCLUŞI din PSD. Propunerea de excludere a fost făcută de Victor Ponta, decizia fiind luată joi, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional. Au fost 80 de voturi "pentru" excluderea, două împotrivă şi două abţineri. 

În şedinţa CExN, care a durat mai bine de 6 ore, au existat două propuneri, una de suspendare a celor trei şi una de excludere, fiind votată cea de excludere.

Propunerea de excludere a fost votată cu 80 de voturi "pentru", două "împotrivă" şi două abţineri. Potrivit unor surse social-democrate, Ion Iliescu şi Cătălin Ivan au votat împotriva excluderii, iar Rodica Nassar şi Iulian Iancu s-au abţinut. Potrivit Statutului PSD, excluderile se votează cu două treimi din membrii CExN.

 

Marian Vanghelie: A fost o EXECUŢIE. Lui Ponta şi Dragnea le e FRICĂ de Congres. Nu mă mai interesează PSD

Mircea Geoană a ieşit primul din şedinţa PSD şi a anunţat decizia luată de social-democraţi.

"La finalul întâlnirii, domnul Victor Ponta a făcut propuneri de excludere pentru unii colegi, printre care şi pentru mine, dar după o discuţie lungă şi contradictorie, s-a decis suspendarea mea, a lui Marian Vanghelie şi Dan Şova până la Congresul din martie", a declarat Mircea Geoană.

Acesta a afirmat că Ponta a încercat să forţeze excluderea lor din partid ameninţând cu demisia de la conducerea PSD. "Preşedintele partidului a jucat cu şefia partidului pe masă", a spus Geoană.

ŞEDINŢĂ PSD. Cererile lui VICTOR PONTA au fost acceptate: CONGRES în martie, pesediştii rămân la guvernare

Întrebat ce i s-a imputat, Mircea Geoană a răspuns: "Nu mi s-a reproşat absolut nimic şi atunci  motivele sunt pe măsura reproşurilor".

"Toată lumea este înfierbântată, nervoasă, toată lumea caută ţapi ispăşitori într-o parte sau alta", a mai spus Geoană.

Vicepreşedintele PSD Ioan Rus a declarat, după reuniune, că a votat pentru excluderea lui Mircea Geoană, Dan Şova şi Marian Vanghelie din partid.

"A fost un vot, cred două voturi împotrivă şi o abţinere, restul - 80 şi nu ştiu cât - pentru aceste decizii. În consecinţă, conform unei reguli a democraţiei, majoritatea are dreptate. S-a discutat întreaga activitate a tuturor. Asta este decizia. Decizia a fost să fie un Consiliu Naţional după ianuarie, care va stabili şi direcţii de acţiune ale partidului care se vor confirma într-un congres care să se organizeze după acest Consiliu Naţional. Eu am votat pentru excludere", a spus Rus, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 nov 00:01
...de noua echipă politică şi tot ceea ce înseamnă proiecte, oameni şi capacitatea de a le pune în aplicare”. Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova au fost EXCLUŞI din PSD – VIDEO “Actuala conducere va asigura conducerea până în...
27 nov 19:40
...membrii ca pe niste actionari, iar pe cetateni ca pe clientii pentru care muncesc. Citeşte şi: Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova au fost EXCLUŞI din PSD Partidele trebuie sa devina structuri corporatiste, sa se adapteze la noile realitati si sa isi...
27 nov 18:42
...excludere”, a spus Rus, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/mircea-geoana-marian-vanghelie-si-dan-sovaau-fost-suspendati-din-psd_186617.html#ixzz3KHu1wYLW ...
1
EUR
4.7354
RON
15 Sep
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H