Liviu Dragnea: Geoană şi Vanghelie au sabotat partidul în perioada campaniei electorale

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, miercuri seara, că principalul motiv pentru care Mircea Geoană și Marian Vanghelie au fost dați afară din partid a fost legat de faptul că cei doi au sabotat activitatea din perioada campaniei electorale pentru prezidențiale, ceea ce a "umplut paharul" unor "mai multe motive" anterioare acelei perioade, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
21 ian. 2015, 21:11
Liviu Dragnea: Geoană şi Vanghelie au sabotat partidul în perioada campaniei electorale

„Au fost multe motive, dar cel mai important motiv a fost ceea ce știam cu toții, și care de fapt a umplut paharul, și anume că în timpul campaniei electorale la europarlamentare și la prezidențiale, Marian Vanghelie nu a muncit pentru partid, ba dimpotrivă, iar în timpul campaniei de prezidențiale și Mircea Geoană a avut aceeași poziție. Au avut întâlniri cu cei de la PNL-PDL, Marian Vanghelie le-a cerut unora să se strângă semnături nu mai știu pentru ce candidat la europarlamentare. Lucrurile astea erau știute. Tot în timpul campaniei electorale, când lumea era conectată la alegerile prezidențiale, ei sunau liderii din teritoriu pentru a discuta despre ce se întâmplă cu partidul după aia. Aceste lucruri s-au spus în Comitetul Executiv Național. Prima dată au spus că nu. După ce mai mulți lideri județeni au confirmat lucru ăsta, sigur că nu au avut ce să mai spună”, a declarat Dragnea, la Realitatea TV.

Întrebat dacă se poate spune că cei doi au sabotat partidul, el a răspuns afirmativ. „Nu spun eu asta, e o certitudine, toată lumea a știut asta, pentru că altfel nu exista un vot, mă rog cu două excepții, un vot în unanimitate în Comitetul Executiv Național”, a adăugat Dragnea.

El a dat apoi un exemplu de mesaj transmis de Marian Vanghelie liderilor din teritoriu, pentru noul partid. „Eu primesc în fiecare zi mesajele pe care le primesc colegii mei din teritoriu de la Marian Vanghelie: ‘Bună dimineața , domnule președinte, v-ar interesa o nouă provocare în cariera dumneavoastră politică? Am auzit la sediul central doar cuvinte de laudă la adresa dumneavoastră și în viitorul apropiat vă vreau în echipa mea pentru a forma noul PSD. Marian Vanghelie’. Nici nu le spune pe nume, ci domnule președinte de la județul nu știu care. Ăsta era de la Mehedinți”, a arătat Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, oamenii nu iau în serios aceste discuții și ceea ce propune Mircea Geoană. „Am înțeles de la Mircea Geoană că s-a întâlnit cu doamna Nuland și i-a spus doamna Nuland să dea guvernul jos. Bineînțeles că Ambasada Americii a ieșit și a corectat această minciună a lui Mircea Geoană. Prima dată au zis ca vor să-și facă partid, ulterior au zis că nu mai vor să-și facă partid, ci că vor in interiorul partidului să genereze această revoltă. PSD într-o majoritate zdrobitoare este interesat acum de actul de guvernare, atât la nivel central cat si la nivel local și de ceea ce aleșii noștri locali au de făcut în continuare, și anume să continue proiectele începute în 2012, în 2013 și in 2014. Și asta facem. Avem Comitet Executiv Național la sfârșitul lunii, unde avem și întâlniri cu grupurile parlamentare, avem Consiliu Național, și vrem să ne ocupăm cât mai mult de ceea ce înseamnă guvernare, pentru că guvernare înseamnă să faci lucruri pentru oameni. Nu cred că omul se simte mai bine dacă noi stăm și dăm răspunsuri la ceea ce spune Geoană și Vanghelie”, a mai spus președintele executiv al PSD.