Liviu Dragnea: Hotărârea de Guvern pentru abrograrea actului privind corvetele este în circuit

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că ministrul Apărării, Gabriel Leş, i-a spus că HG prin care va fi abrogată Hotărârea de Guvern a Executivului precedent privind cumpărarea corvetelor va fi emisă foarte rapid şi este deja în circuit la minister, urmând să fie emis un nou act şi urmată procedura parlamentară.

13 mart. 2017, 14:39
Liviu Dragnea: Hotărârea de Guvern pentru abrograrea actului privind corvetele este în circuit

„Aştept ca ministrul Apărării să iniţieze – am înţeles că a plecat pe circuit proiectul de HG care să abroge HG precedentă şi să reia procedura firească, memorandum în Guvern, solicitare de aviz din partea Parlamentului, Hotărâre de Guvern, apoi să ajungă iar în Parlament ca lege”, a spus Dragnea.

Preşedintele PSD a spus că o nouă Hotărâre va fi emisă „foarte repede”.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, despre demisia lui Ponta din PSD: Am rupt-o, nu e ceva serios

Dragnea mai spune că ministrul Leş l-a informat şi că există alte proiecte pregătite prin care „să renască industria de apărare românească”. „Sunt proiecte, care nici măcar nu sunt complicate, puteau începe mai devreme”, a afirmat el, transmite News.ro.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, la Antena 3, că Executivul va abroga Hotărârea de Guvern emisă de Cabinetul Cioloş în luna noiembrie privind achiziţia corvetelor multirol, care vor fi construite la Galaţi, pe motiv că este ilegală, nefiind discutată în Parlament, urmând a fi emis un nou act după consultarea Legislativului.