Liviu Dragnea i-a băgat în şedinţă de miniştrii PSD marţi seară. Premierul Sorin Grindeanu nu a participat la întâlnire

Preşedintele PSD Liviu Dragnea i-a convocat marţi seară la o şedinţă pe miniştrii social-democraţi, după o zi tensionată în care s-a spus că i-a cerut premierului Sorin Grindeanu să-şi depună mandatul. Şeful Executivului nu a participat la întâlnire, aflându-se la Palatul Victoria.

RomaniaTV.net
13 iun. 2017, 18:44
Liviu Dragnea i-a băgat în şedinţă de miniştrii PSD marţi seară. Premierul Sorin Grindeanu nu a participat la întâlnire

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea şi primul-ministru Sorin Grindeanu s-au întâlnit din nou, marţi după-amiază, la sediul din Băneasa al social-democraţilor, întrevederea durând cu puţin peste două ore. Premierul a refuzat din nou să demisioneze de la conducerea Guvdernului, spun surse politice, după ce o făcuse şi luni seara, la o altă întâlnire avută cu liderul PSD.

Dragnea l-ar fi ameninţat pe Grindeanu că îi retrage sprijinul politic fiind nemulţumit de întârzierile în aplicarea unor măsuri din programul de guvernare. Tensiunile majore dintre cei doi au apărut după votarea Legii salarizării în Camera Deputaţilor, când Grindeanu nu a fost prezent în sală, însă se pare că mocneau de mai multă vreme.

În cadrul discuţiilor de luni seară, Liviu Dragnea i-ar fi reproşat lui Sorin Grindeanu întârzierile aplicării unor măsuri din programul de guvernare, printre care neimplementarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii şi i-ar fi cerut demisia spunându-i că îi va retrage spijinul politic.

De altfel, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, duminică seară, că nu este exclusă o schimbare a Guvernului în ansamblul său, în cazul în care partidul va ajunge la concluzia că acest lucru este necesar, Dragnea precizând că nu este o variantă pe care să o dorească.

O comisie de evaluare PSD-ALDE a analizat activitatea Guvernului din ultimele luni, iar o decizie privind mandatul Executivului ar urma să fie luată miercuri, în cadrul CExN al social-democraţilor.