Liviu Dragnea, întâmpinat la Covasna cu steaguri secuieşti şi mesaje pro-autonomie

Liviu Dragnea, care participă vineri la o dezbatere publică pe tema regionalizării şi descentralizării la Balvanyos, a fost întâmpinat de câţiva localnici cu steaguri secuieşti şi mesaje autonomiste, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
12 iul. 2013, 08:26
Liviu Dragnea, întâmpinat la Covasna cu steaguri secuieşti şi mesaje pro-autonomie

Printre aceştia s-au numărat reprezentanţi ai Consiliului Naţional Secuiesc (CNS) şi ai Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), care au declarat că nu sunt de acord cu proiectul de regionalizare propus de Guvern şi au menţionat că pe data de 20 iulie vor organiza acţiuni de protest în aproape o sută de localităţi din Transilvania locuite majoritar de maghiari.

De altfel, în mai multe localităţi aflate pe traseul spre staţiunea Balvanyos erau arborate steaguri secuieşti la casele oamenilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, care este şi liderul UDMR Covasna, a declarat pentru Agerpres că steagurile au fost arborate anterior venirii vicepremierului, deci nu special pentru acest eveniment.

La dezbaterea organizată la Balvanyos de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) participă primari şi reprezentanţi ai administraţiei locale din judeţele Covasna, Harghita, Mureş, precum şi parlamentari, politicieni şi reprezentanţi ai societăţii civile din cele trei judeţe. Evenimentul face parte din seria de dezbateri locale organizate de MDRAP pentru definitivarea propunerilor privind procesul de regionalizare-descentralizare.