Liviu Dragnea, interviu la AP: Lupta anticorupţie în România a trecut în altă extremă. Înainte cine era la putere nu era investigat

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, susţine într-un interviu pentru agenţia The Associated Press că după o perioadă în care oficialii guvernamentali scăpau nepedepsiţi pentru fapte de corupţie, procurorii anticorupţie din România au trecut într-o altă extremă şi acum îi vizează pe toţi politicienii.

RomaniaTV.net
11 mai 2018, 05:36
Liviu Dragnea, interviu la AP: Lupta anticorupţie în România a trecut în altă extremă. Înainte cine era la putere nu era investigat

„Din păcate în România s-a trecut de la o extremă la alta. A fost o perioadă, acum mulți ani, când de obicei cine era la putere nu era investigat și s-a trecut în cealaltă extremă, ca cei care sunt în clasa politică sa fie toți acuzați, urmariți, cercetați și trimiși în judecată. Eu cred că încet, încet în România se va întâmpla ceea ce ne dorim cu toții, cei de bună credință, să existe o abordare corectă, legală și constituțională.”, a precizat Liviu Dragnea.

Agenţia de ştiri a menţionat şi problemele cu justiţia cu care se confruntă liderul PSD, din cauza cărora nu poate ocupa funcţia de prim-ministru al României.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, afirmă într-un interviu pentru agenţia The Associated Press că sprijină decizia Administraţiei Donald Trump de a reimpune sancţiuni împotriva Iranului şi consideră drept „posibil pripite” reacţiile critice pe această temă din partea puterilor europene.

Liderul PSD a mai declarat că „Statele Unite nu s-ar fi retras din acest acord fără să aibă informaţii foarte serioase”, făcând referire la acordul atomic cu Iranul.

Dragnea a catalogat drept „posibil pripite” reacţiile critice din partea puterilor europene, precum Marea Britanie, Franţa şi Germania.

„Situaţia din Orientul Mijlociu este (…) complexă. Unii (o) cunosc în totalitate, alţii cred că o cunosc, iar alţii nu o înţeleg”, a apreciat Dragnea.

Liviu Dragnea despre Uniunea Europeană

Politicianul român a insistat că partidul pe care îl conduce este „eurofil” şi susţine conceptul Uniunii Europene.

Dragnea a mai adăugat că România şi alte ţări membre din Europa de Est sunt „îngrijorate şi preocupate” de o Europă „cu două viteze”, care lasă în urmă statele mai sărace, în timp ce naţiunile mai bogate au parte de beneficii.

Totodată, liderul PSD a afirmat că românii nu ar trebui să uite de beneficiile şi fondurile primite ca urmare a apartenenţei la UE.

„În acelaşi timp, pentru noi este important ca principiul coeziunii” să fie respectat, iar „diferenţele de dezvoltare să nu se accentueze, ci să se diminueze”, a completat Dragnea.

Notând faptul că frontiera de est a României este şi graniţa orientală a Uniunii Europene, Dragnea a îndemnat NATO să sporească securitatea în regiune şi să considere Marea Neagră drept „o zonă de importanţă strategică maximă”.

Sursa: Mediafax