Liviu Dragnea, întrebat dacă Ponta poate rămâne preşedintele PSD până în 2017: „De ce nu?”

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că Victor Ponta ar putea rămâne preşedintele PSD până în 2017 şi că în partid nu există tensiuni, ci doar "o dorinţă" de a clarifica lucrurile prin statut şi prin programul politic, potrivit Agerpres.

15 ian. 2015, 15:25
Liviu Dragnea, întrebat dacă Ponta poate rămâne preşedintele PSD până în 2017: „De ce nu?”

„Nu există tensiune în PSD. E vorba de dorinţa întregului partid ca în martie, la Consiliul Naţional, să venim cu proiectul politic al partidului pentru 2015-2016 şi cu propuneri de modificare a statutului. (…) E o dorinţă să clarificăm foarte multe lucruri şi prin statut şi prin programul politic al partidului”, a spus Dragnea, într-o conferinţă de presă la Ministerul Dezvoltării.

Întrebat dacă Victor Ponta poate rămâne preşedinte PSD până în 2017, Dragnea a răspuns: „De ce nu? Referitor la congres, vom stabili la Consiliul Naţional. Decizia de a organiza un Consiliu Naţional este o decizie statutară. Este organismul statutar care decide data, ordinea de zi şi locul de desfăşurare a congresului şi în martie vom decide lucrul ăsta. (…) Consiliul Naţional este locul unde aceste propuneri de program politic pot fi dezbătute”.

Preşedintele executiv al PSD a explicat că deciziile luate la Consiliul Naţional nu trebuie validate neapărat de un congres al partidului.

„Pot fi decizii asumate, ele pot fi puse în practică fără ca statutul să fie în mod legal sau procedural adoptat”, a afirmat Dragnea.