Liviu Dragnea, LOVITURĂ pentru Tăriceanu: N-aş fi de acord ca PLR să primească un post de vicepremier

Liviu Dragnea a declarat, la România TV, că noul Guvern, cu care Victor Ponta va merge în Parlament, ar trebui să numere maximum două posturi de vicepremier şi a arătat că el nu este de acord ca unul dintre acestea să revină PLR-ului, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu.

11 dec. 2014, 09:02
Liviu Dragnea, LOVITURĂ pentru Tăriceanu: N-aş fi de acord ca PLR să primească un post de vicepremier

Liviu Dragnea nu a precizat care va fi numărul exact de ministere al viitorului cabinet, spunând doar că va fi „un Guvern restructurat, in care e posibil ca unele ministere delegate sa se comaseze in ministerul-mamă”.

Întrebat dacă PLR va primi şi un post de vicepremier, Dragnea a răpuns: „Eu n-aş fi de acord cu asta. Poate trebuie sa ne gandim ca numărul de patru vicepremieri a fost cam mare. Discutăm acum de un guvern restructurat, poate e nevoie de unul sau doi vicepremieri. În sensul asta discutam în aceste zile”.

Liviu Dragnea a sugerat că el îşi va păstra postul de vicepremmier. „Tot ce este posibil”, a spus Dragnea, întrebat daăc rămâne în funcţie.

CITEŞTE ŞI LIVIU DRAGNEA propune trei măsuri extrem de dure împotriva BARONILOR LOCALI

Liviu Dragnea a menţionat că un guvern fără Victor Ponta nu este o variantă demnă de luat în calcul: „Victor Ponta, dincolo de faptul ca e presedintele partidului si are sustinere in partid, are si sustinere politica si din partea coalitiei formate. Acum este un premier performant. Din discutiile pe care le-am avut cu partidele care formam coalitia: UNPR, PC, PLR, chiar si grupul minoritatilor, avem sustinere solida”.

Preşedintele executiv al PSD susţine că s-a gândit la demisie şi, imediat după alegeri, şi-a depus mandatul împreună cu Victor Ponta în faţa membrilor partidului. „Am stat de vorba amandoi si am spus ca plecam amandoi. Nu se depune mandatul pe scarile partidului, chiar daca au devenit celebre acele scari de la PSD. Aceasta discutie s-a purtat in Comitetul Executiv. Si eu, si Victor Ponta ne-am pus mandatele pe masa, in fata Comitetului Executiv. Si inclusiv acesti trei domni care sparg rotule: Vanghelie, Geoana – Sova nu cred, ca e mai mic – au votat in unanimitate ca noi doi sa ne continuam mandatul si la guvernare, si la partid”, a punctat Liviu Dragnea.