LIVIU DRAGNEA propune trei măsuri extrem de dure împotriva BARONILOR LOCALI

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, lansează un plan-şoc care îi vizează pe baronii locali. Invitat la emisiunea Ora de Vârf, de la România TV,  Dragnea a prezentat trei propuneri prin care să fie limitate puterile celor care conduc judeţele.

11 dec. 2014, 08:45
LIVIU DRAGNEA propune trei măsuri extrem de dure împotriva BARONILOR LOCALI

Prima propunere făcută de Liviu Dragnea este ca președintele de Consiliu Județean să nu mai fie și liderul organizației județene, cel puţin în cazul PSD. 

„Una din propunerile mele va fi ca noi sa decidem ca functia politica sa se desprinda de cea administrativa, sa nu mai poata sa fie un presedinte de CJ si presedinte de organizatie„, a precizat Dragnea.

A doua măsură propusă de vicepremier se referă la calitatea şefului CJ de ordonator principal de credite.

„De asemenea, ca si atributii ale presedintelui de CJ… Sunt acuzati ca au foarte multa putere si, atunci, sa stabilim prin lege, obligatia ca presedintele de CJ sa nu mai fie ordonator de credite, toate atributiile executive sa fie preluate de un administrator public. Împreuna cu consilierii judeteni hotarasc, delibereaza si decid politica de dezvoltare a judetului, dar de pus in practica, de semnat efectiv si de alocat bani o face administratorul public”, a explicat Dragnea.

Marian Vanghelie: Nu mă deranjează că sunt mafiot. Lui Dragnea nu i-aş rupe decât rotula

Vicepremierul susţine că, în acest astfel, aleşii locali vor fi feriţi de tentaţii: „Dacă un presedinte de Consiliu Judeţean nu are atributii de ordonator principal de credite, atunci nu mai are niciun fel de  puterea sa influenteze nimic de acolo. Şi ceilalti inteleg asta că un preşedinte de consiliu, neamaivând aceste atribuţii, nu mai poate, influenţa, ceea ce e sanatos si pentru presedintele de CJ, dar si pentru ceilalti.”

Dragnea a prezentat drept a treia măsură  limitarea numărului de mandate de primar la două.  

„De asemenea, este un subiect care trebuie să dezbătut puțin: numărul de mandate la primari. Trebuie să ne gândim cu toții. Dacă din 2016 începem să gândim două mandate maxim la primari, ar fi un lucru bun. Toată lumea e îngrozită, nimeni nu mai vrea să semneze, ori nu putem să stăm așa. Există posibilitatea ca în orașele, nu neapărat în cele mari, să se facă tot felul de legături, care sunt periculoase. Nu știu cum, dar viața ne arată că așa se întâmplă”, a precizat Dragnea.

Liviu Dragnea, atacat şi ironizat de un deputat PSD: Americanii’s de vină!