Liviu Dragnea: Mă interesează foarte mult să semnăm un protocol cu ALDE pentru alegerile locale

PSD negociază şi cu ALDE încheierea unui protocol de colaborare pentru alegerile locale, după ce încheierea unei înţelegeri cu UNPR. Liviu Dragnea afirmă că înţelegerea urmează profilul majorităţii parlamentare PSD-UNPR-ALDE.

04 feb. 2016, 10:42
Liviu Dragnea: Mă interesează foarte mult să semnăm un protocol cu ALDE pentru alegerile locale

PSD caută să încheie un protocol şi cu ALDE înainte de alegerile locale, a anunţat joi Liviu Dragnea, președintele social-democraților.

„Am avut o discuție cu colegii de la ALDE săptămâna trecută. În acest sens am și adoptat în Comitetul Executiv o hotărâre. Urmează ca în aceste zile să ne vedem și tocmai în contextul funcționării acestei majorități parlamentare care funcționează de mai mulți ani — PSD-UNPR și ALDE. Cred că în perioada următoare sunt șanse să semnăm un protocol de colaborare cu ALDE”, a afirmat Dragnea, după semnarea protocolului de colaborare PSD — UNPR.

Întrebat dacă protocolul PSD — ALDE va viza și alegerile parlamentare, Dragnea a subliniat că acesta se va axa pe alegerile locale.

„Atâta timp cât nu am avut o discuție finală în ceea ce privește semnarea unui protocol, nu mă pronunț. Mă interesează foarte mult să semnăm un protocol cu ALDE pentru alegerile locale”, a mai spus președintele PSD, citat de Agerpres.

PSD a semnat joi un protocol de colaborare cu UNPR, privind alegerile locale şi parlamentare din acest an. Înţelegerea prevede că lasă la latitudinea organizaţiilor locale modul în care vor colabora pentru alegerile locale din vară. În funcţie de rezultate, se va face o nouă discuţie pentru participarea pe liste comune la alegerile parlamentare din toamnă, însă cele două partide nu au stabilit numărul de locuri eligibile pentru fiecare.

Citeşte şi: PSD şi UNPR au semnat protocolul de colaborare pentru alegerile din 2016