Liviu Dragnea: „Majoritatea parlamentară nu se va pierde”. Senatorul Liviu Pop anunţă noi racolări

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a susţinut, marţi, că majoritatea parlamentară nu se va pierde în urma excluderilor din PSD. Declaraţia liderului PSD vine după ce Călin Popescu Tăriceanu, co-preşedinte al coaliţiei PSD-ALDE, s-a arătat preocupat de posibilitatea pierderii majorităţii în Parlament după excluderea lui Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu. Şi senatorul social-democrat Liviu Pop a declarat, la RFI, că săptămâna viitoare vor exista parlamentari de la alte partide sau independenţi care vor anunţa în plenul Senatului sau al Camerei Deputaţilor trecerea în grupul PSD. "o informaţie 100% sigură".

RomaniaTV.net
06 nov. 2018, 08:32
Liviu Dragnea: „Majoritatea parlamentară nu se va pierde”. Senatorul Liviu Pop anunţă noi racolări

Întrebat dacă sunt justificate îngrijorările ALDE, Liviu Dragnea a replicat: ”Nu, dar eu ştiu că dl Tăriceanu a făcut o declaraţie în timpul zilei că nu e preocupat de pierderea majorităţii. Nu, majoritatea nu se va pierde”.

Deputatul PSD Florin Iordache a subliniat marţi că actuala coaliţie are o majoritate consolidată atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat.

Întrebat dacă sunt posibile probleme cu privire la modul în care vor vota parlamentarii PSD, Iordache a spus: „Fără îndoială, nu! La Camera Deputaţilor nu avem o problemă cu majoritatea, astfel încât toate legile, indiferent că sunt iniţiativă parlamentară sau sunt iniţiate de Guvern… O să vedeţi că avem o majoritate consolidată şi la Cameră, şi la Senat”.

Întrebat dacă există pericolul ca PSD–ALDE să piardă majoritatea parlamentară, după excluderea lui Ţuţuianu şi Neacşu, Liviu Pop a răspuns: „Nu, astăzi nu există acest pericol şi mai mult, săptămâna viitoare vor mai fi parlamentari care vor veni în grupul PSD. De la alte partide sau parlamentari independenţi. O informaţie 100%„.

Întrebat dacă aceia care vor veni la PSD sunt de la opoziţie, senatorul a precizat: „Păi, n-o să vină de la ALDE, cu siguranţă. Sunt convins că şi la ALDE vor veni alţi parlamentari. Aşteptăm săptămâna viitoare, când vom vedea cu exactitate care sunt acei parlamentari care în plenul Senatului sau al Camerei vor anunţa trecerea în grupul PSD”.

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele ALDE, a declarat luni că mai mulţi colegi de partid îşi pun problema dacă nu va fi afectată majoritatea din Parlament din cauza „mişcărilor” din PSD, adăugând că şi pe el îl preocupă acest lucru.