Liviu Dragnea: Miniştrii trebuie să comunice, să prezinte ceea ce fac

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marți, că toți miniștrii trebuie să comunice societății ceea ce fac, măsurile pe care le iau.

RomaniaTV.net
07 mart. 2017, 20:44
Liviu Dragnea: Miniştrii trebuie să comunice, să prezinte ceea ce fac

„Le-am spus-o miniștrilor și într-o întâlnire informală, le spun și acum. Vestea bună este că acest Guvern urmărește programul de guvernare punct cu punct și este în grafic. Vestea mai puțin bună este că miniștrii nu prezintă ceea ce fac. Sigur, categoriile sociale către care se adresează măsurile respective le simt, le văd și le apreciază, dar e vorba ca societatea, în ansamblul, ei să aibă acces la aceste informații. Nu poate fi lăsat numai prim-ministrul să comunice. Nu trebuie să comunic numai eu, nici nu sunt în Guvern, asta nu înseamnă că nu pot și nu am dreptul să comunic, și o să comunic în permanență, pentru că este angajamentul meu și este și răspunderea mea, în același timp, ca Guvernul să-și îndeplinească angajamentele din campanie, dar societatea românească, toți românii, trebuie să afle ceea ce face Guvernul și să genereze dezbateri. Niște măsuri care vor fi luate în perioada următoare, bune, ele trebuie și anunțate, și lansate în dezbatere, pentru că altfel rămânem agățați doar de acest mare subiect: cum să fie băgați oamenii la pușcărie”, a spus Dragnea la un post de televiziune.

El a adăugat că în cazul în care guvernanții nu comunică, cei din exteriorul țării au o percepție greșită, și anume că suntem o țară „profund coruptă”, o țară în care toți se ceartă cu toți și o țară care nu mai trebuie să fie luată în seamă.