Liviu Dragnea: Nu am emoţii, sunt nevinovat. Erau 10-15.000 de oameni care voiau să vină luni la proces

Liviu Dragnea se consideră nevinovat în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, care va avea pronunţare pe 27 mai. Preşedintele Camerei Deputaţilor afirmă că erau 10-15.000 de oameni care îşi anunţaseră intenţia de a merge luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, să-l susţină.

RomaniaTV.net
21 mai 2019, 09:22
Liviu Dragnea: Nu am emoţii, sunt nevinovat. Erau 10-15.000 de oameni care voiau să vină luni la proces

„Eu nu mai am de mult emoţii, pentru că sunt complet nevinovat. Ce va decide instanţa, vom vedea. Nu poate nimeni să oprească specualţiile cu aceste coincidenţe. În aceeaşi zi, CCR trebuia să judece o speţă destul de clară, la fel şi ICCJ. O să vedem pe 27 mai”, a declarat Liviu Dragnea marţi, la Adevărul.ro

Preşedintele Camerei Deputaţilor a vorbit şi despre susţinătorii care au fost luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a fost procesul, şi a spus că erau mult mai mulţi cei care voiau să meargă, dar i-a oprit el.

„Sunt bucuros că n-au venit toţi cei care voiau să vină să mă susţină. Era vorba de 10-15.000 de oameni care voiau să vină. Am aflat şi i-am oprit, pentru că nu voiam să apară incidente. Ceilalţi sunt cei pe care îi vedem la mitinguri şi care au făcut presiune. E o presiune fără perdea şi o ameninţare la adresa judecătorilor. Mi se pare profund nelegal şi sunt acţiuni care au rolul de a influenţa Justiţia”, a mai spus Dragnea. 

El spune că vina îi aparţine preşedintelui Klaus Iohannis, care învrăjbeşte societatea.

„Constatăm un nivel de radicalizare a societăţii destul de pronunţat. Oamenii preiau violenţa limbajului de la vârful politicii. Şi în şcoli s-a ajuns ca elevii să fie violenţi în limbaj, între ei şi cu profesorii. Unul dintre principalii vinovaţi este Iohannis. A început cu construcţia acestei industrii a urii imediat după alegerile parlamentare din 2016. A doua zi după alegeri l-a chemat pe Tăriceanu pentru a încerca să răstoarne majoritatea, nerespectând votul. Face mult rău societăţii”, a afirmat Dragnea.