Liviu Dragnea: Nu conduce Klaus Iohannis sistemul paralel, el este o „păpuşă”. Acum ne gândim că Lucian Pahonţu e în spate

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi că sistemul paralel nu este condus de preşedintele Klaus Iohannis, deoarece acesta este o "păpuşă". "Acum ne gândim că Pahonțu (Lucian Pahonţu, şeful SPP n.red.) e în spate", a spus Dragnea la Antena 3.

RomaniaTV.net
27 dec. 2018, 19:16
Liviu Dragnea: Nu conduce Klaus Iohannis sistemul paralel, el este o „păpuşă”. Acum ne gândim că Lucian Pahonţu e în spate

Liviu Dragnea a spus că îl interesează doar să rămână liber, el şi colegii săi şi să păstreze actuala coaliţie de guvernare.

„Nu ne interesează decât să reuşim să rămânem vii, liberi şi să păstrăm în continuare coaliţia ca să ducem acest proces până la capăt. Am anunţat de mai multe ori că am speranţe că vom reuşi să destructurăm, să distrugem, să desfacem în bucăţele acest sistem subteran, acest stat paralel, sunt şanse foarte mari”, a spus Dragnea, la Antena 3.

Întrebat cine conduce sistemul la care face referire, preşedintele PSD a răspuns că „nu Iohannis”, adăugând că şeful statului „este doar o păpuşă, el e un beneficiar care sigur că dă şi mai dă şi ordine, mai are şi cereri”.

„Nu Iohannis conduce statul paralel. El e o păpuşă. Un beneficiar. Se pare că este această grupare de oameni, acuma se pare că cel mai influent în această grupare e Pahonţu, el având deja experienţa trecută când a crescut sub Traian Băsescu”, a spus Dragnea.

Nu trebuie să fie o persoană foarte inteligentă. Și oamenii din presă pot influența această bătălie. Noi sperăm că până la sfârșitul anului viitor să câștigăm această bătălie. În România, în opinia mea, un sistem sănătos vom avea abia în 2024. Abia atunci o să înceapă lumea să gândească cum trebuie. Și acum cred că sunt judecători care le e frică de SRI.

Iohannis e un instrument. Are un obiectiv principal, să mai ia un mandat de președinte. Eu cred că nu mai ia. N-a făcut nimic, românii nu sunt proști și văd. Iohannis nu are capacitatea să îi păcălească.

Oamenii ăștia sunt disperați. Au început din a doua zi de alegeri. Iohannis a zis că are un război cu PSD. A încercat să îl convingă pe Tăriceanu, ne-au fabricat dosare. Soroș finanțează cu milioane. Apăruse date despre dosarul cu apariția bitcoinurilor în România, DIICOT nu a mai prezentat nimic apoi.”, a zis Dragnea.

El a susţinut că sintagma folosită de Laura Codruţa Kovesi „Noi suntem DNA” s-ar traduce prin „noi suntem deasupra legii”.

„Mult timp am făcut greşeala să zic: aici este vorba de o inteligenţă malefică, superioară. Nici vorbă. O un grup de oameni din toate instituţiile, nu există instituţie care să nu aibă oameni care fac parte din această structură parastatală: din SPP, din SRI, din SIE, din Direcţia de Informaţii a Armatei, din ANAF, din vămi, din Poliţie, din Poliţia de Frontieră, din Doi şi-un sfert, din toate ministerele, au două obiective: să facă bani nelegal şi să păstreze controlul pe toate instituţiile statului ca să-şi protejeze aceste afaceri pentru că toate aceste acţiuni au un obiectiv, şi anume să se umple de bani” a afirmat Dragnea.

Referindu-se la membrii acestei grupări, liderul PSD a spus că „stau în genunchi, fac sluj la orice entitate străină care poate avea o influenţă”.

„Sigur stau în genunchi, fac sluj la orice entitate străină care poate avea o influenţă. Pahonţu le gândeşte. Sunt câţiva lideri politici care trebui blocaţi, condamnaţi. De asemenea, să susţină divizia de presă care să arunce mereu cu fumigene, să facă scandal, ca să spună că nu e acela adevărul, vă arătăm noi care e, ca lumea să nu mai înţelegea nimic. Sper că până la finalul sesiunii, până la sfârşitul de vară lucrurile acestea să fie finalizate şi de abia atunci să spunem că începem să vedem adevărul. Sperăm să înceapă să vadă, să înţeleagă că nu mai are cine să îi preseze, să îi şantajeze, nu le mai arată nimeni o poză, un dosar (…) Cred că şi acum sunt judecători cărora le e frică în continuare de SRI, de DNA. Am înţeles că sunt cinci, şase care încearcă să blocheze acea secţie specială de anchetare a magistraţilor”, a afirmat liderul PSD.

Întrebat care este, în opinia sa, rolul pe care îl are preşedintele Klaus Iohannis în contextul actual în ceea ce priveşte sistemul de justiţie, Dragnea l-a catalogat pe Iohannis drept „un instrument”.

„El este un instrument, el are un singur obiectiv principal: să mai ia un mandat de preşedinte”, a spus Dragnea adăugând că, în opinia sa, Klaus Iohannis nu va reuşi să obţină al doilea mandat la Cotroceni. 

„Nu a făcut nimic până acuma. Românii nu-s proşti. Pe români, până acuma, nu au reuşit să-i păcălească foarte, foarte mulţi. Cred că Iohannis nu are capacitatea să-i păcălească şi e şi rolul nostru aici, important”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a afirmat că ambasadorul român în SUA, George Maior, „este parte din acest angrenaj, s-a predat la Iohannis, s-a predat domnului Hellvig”, iar despre fostul şef din SRI Florian Coldea, Liviu Dragnea a susţinut că „în continuare are contacte cu judecători de la Înalta Curte, în continuare acolo mai transmite nişte sugestii că, vezi Doamne, ăia ar vrea ca ăla să fie condamnat, că ăilalţi ar vrea ca şi ăla să fie condamnat”.

Întrebat când va fi remediată situaţia la care face referire, Dragnea a răspuns: „Eu cred că în momentul în care acea secţie de investigare a magistraţilor va funcţiona la capacitate, (…) când vor avea ce le trebuie, că n-aveau nimic, nici telefon, nici ce le trebuie”, în acest context el susţinând că a aflat că procurorii care lucrează la recent înfiinţata secţie de anchetare a magistraţilor nu au telefoane, iar când au avut de discutat la Guvern reprezentanţii instituţiei s-au deplasat cu taxiul.