Liviu Dragnea: Nu e în regulă ca în fiecare an preţul la energie şi gaze să crească pur şi simplu din pixul celor de la ANRE

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, consideră că majorările succesive ale prețurilor la energie electrică și gaz "nu sunt în regulă".

29 sept. 2017, 16:47
Liviu Dragnea: Nu e în regulă ca în fiecare an preţul la energie şi gaze să crească pur şi simplu din pixul celor de la ANRE

El a declarat, vineri, la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD, că „aceste prețuri sunt mărite prin acceptarea includerii în preț a unor pierderi nejustificate ale celor care distribuie energia”, cu acceptul reprezentanților Autorității Naționale pentru Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

„Nu e în regulă ca în fiecare an prețul la energie și gaze și crească pur și simplu din pixul celor de la ANRE, iar aceste majorări afectează și populația și agenții economici”, a afirmat Dragnea.

Liderul social-democrat a subliniat că în România pierderile acceptate de ANRE se ridică la 17%, în condițiile în care în Olanda sunt de 4%, în Germania de 5%, iar în Franța de 8%.

Dragnea consideră că înființarea unei comisii de anchetă a activității ANRE „se dovedește încă o dată justificată”.

Citeşte şi: Dragnea: Se apropie sfârşitul mandatului unor şefi de la ANRE. Au zis să mai dea un tun şi să mărească preţurile la energie şi gaze

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a subliniat miercuri importanța constituirii comisiei parlamentare de anchetă privind activitatea ANRE, susținând că în acest fel se pot afla justificările pentru mărirea prețurilor la energie și la gaze în ultimii ani.

loading...