Liviu Dragnea: Nu mai vrem să se acumuleze multă putere în mâna colegilor din teritoriu

Preşedintele executiv al Partidului Social Democrat (PSD), vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă, la Comitetul Executiv Naţional al Organizaţiei Femeilor Social-Democrate, că nu se mai doreşte acumularea de putere în mâna vreunui coleg din teritoriu, acest lucru fiind perceput 'ca o atitudine periculoasă'.

13 dec. 2014, 13:33
Liviu Dragnea: Nu mai vrem să se acumuleze multă putere în mâna colegilor din teritoriu

‘Nu mai vrem să se acumuleze multă putere în mâna vreunui coleg din teritoriu pentru că a fost percepută ca o atitudine periculoasă şi asta nu se va mai întâmpla’, a afirmat Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

El a spus că se doreşte existenţa unor preşedinţi de organizaţii PSD, care, alături de aleşii locali, să lucreze pentru dezvoltarea comunităţii.

‘Noi vrem să avem preşedinţi de consilii judeţene, care să gestioneze programele de dezvoltare ale judeţului, să le coordoneze, să aibă atribuţiile transferate la administratorii publici, care să pună în practică aceste decizii şi, de asemenea, să avem preşedinţi de organizaţii la PSD, care, împreună cu aleşii locali şi cu partidul de acolo, să ţină cont de ceea ce comunitatea vrea şi să dezvolte comunitatea. Asta vom avea în partid şi fără ezitări’, a precizat Dragnea.

Preşedintele executiv al PSD susţine că lucrurile trebuie realizate ‘pas cu pas’ şi a dat asigurări că împreună cu preşedintele partidului, Victor Ponta, vor fi făcute cele mai bune alegeri pentru partid.

VICTOR PONTA susţine propunerea lui Dragnea şi spune că se va aplica inclusiv în cazul lui: Nu sunt o EXCEPŢIE

‘În primul rând, trebuie să le facem pas cu pas şi cu răbdare şi vă asigur că şi Victor Ponta şi eu vom alege ceea ce trebuie pentru acest partid. Trebuie să începem aşa cum se începe în mod normal, de la ceea ce ne-a creat cele mai mari probleme şi, după părerea mea, în multe cazuri nedrept, dar sunt unii colegi de-a noştri care n-au ştiut să gestioneze o putere ce a părut foarte mare’, a mai spus Dragnea, precizând că este un proces ‘care a început ieri în partid şi care va continua’.

‘Este un proces care durează. Nu va dura foarte mult, este un proces care a început ieri în partid şi care va continua, nu neapărat cu sânge, nu neapărat cu foarte mult scandal, ci cu foarte multă înţelegere. Eu am vorbit cu foarte mulţi colegi care sunt dispuşi, sunt total dispuşi, să participe la acest proces care să facă din partidul nostru cel mai serios, cel mai sănătos şi cel mai modern partid din România, aşa cum suntem în realitate’, a conchis liderul social democrat.

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Victor Ponta, a declarat sâmbătă, la finalul Comitetul Executiv Naţional al Organizaţiei Femeilor Social-Democrate, că susţine propunerea preşedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, potrivit căreia funcţiile administrative, cum ar fi cea de preşedinte de CJ, să fie separate de cele politice, precum cea de lider de organizaţie judeţeană şi a adăugat că această regulă trebui aplicată fără excepţie în rândul liderilor social-democraţi, inclusiv pentru el.